Ha ősz akkor sütőtök krémleves

Itt egy egyszerű és gyors recept:

Hozzávalók:

- 0,5kg sütőtök
1 közepes db burgonya (lehet több is, attól függően, mennyire sűrűre szeretnénk)
1 közepes fej vöröshagyma
2 dl főzőtejszín
1 l alaplé (vagy húsleveskocka)
- 1 gerezd fokhagyma
- só, bors, szerecsendió ízlés szerint

Elkészítés:

A tököt, krumplit, hagymát és fokhagymát is meghámozzuk és kockákra vágjuk (minél kisebbre, annál hamarabb fő meg). Sokan macerásnak tartják meghámozni a sütőtököt, nekem az vált be, hogy először félbevágom, kimagozom, majd 1-1,5 cm-es szeletekre vágom és úgy egyszerű körbehámozni azokat.

Egy fazékba beletesszük a felaprított zöldségeket, felöntjük annyi húsalaplével, hogy ellepje, és puhára főzzük.

Ha puhára főttek a zöldségek félrehúzzuk és botmixerrel óvatosan összeturmixoljuk. Ízlést szerint ízesítjük még szerecsendióval, sóval, borssal, felforraljuk, majd levéve a tűzről hozzákeverjük a tejszínt és már kész is.

Tálalhatjuk pirított tökmaggal, tökmagolajjal, reszelt sajttal vagy pirított baconnel, pirítóssal, esetleg tejszínnel megcsurgatva.

Forrás: nosalty.hu