Ha ősz akkor sütőtök krémleves
A rovat legfrissebb cikkei:
Itt egy egyszerű és gyors recept:
Hozzávalók:
- 0,5kg sütőtök
- 1 közepes db burgonya (lehet több is, attól függően, mennyire sűrűre szeretnénk)
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 2 dl főzőtejszín
- 1 l alaplé (vagy húsleveskocka)
- 1 gerezd fokhagyma
- só, bors, szerecsendió ízlés szerint
Elkészítés:
A tököt, krumplit, hagymát és fokhagymát is meghámozzuk és kockákra vágjuk (minél kisebbre, annál hamarabb fő meg). Sokan macerásnak tartják meghámozni a sütőtököt, nekem az vált be, hogy először félbevágom, kimagozom, majd 1-1,5 cm-es szeletekre vágom és úgy egyszerű körbehámozni azokat.
Egy fazékba beletesszük a felaprított zöldségeket, felöntjük annyi húsalaplével, hogy ellepje, és puhára főzzük.
Ha puhára főttek a zöldségek félrehúzzuk és botmixerrel óvatosan összeturmixoljuk. Ízlést szerint ízesítjük még szerecsendióval, sóval, borssal, felforraljuk, majd levéve a tűzről hozzákeverjük a tejszínt és már kész is.
Tálalhatjuk pirított tökmaggal, tökmagolajjal, reszelt sajttal vagy pirított baconnel, pirítóssal, esetleg tejszínnel megcsurgatva.
Forrás: nosalty.hu