8 darab szuperfood ami segíti az emésztést és csökkenti a rák kockázatát
A rovat legfrissebb cikkei:
Az első versenyzőnk a bab, amely antioxidánsokban és rostokban gazdag. A rostok segítik az emésztést, és a vastagbélrák kockázatának a csökkentését.
A sárgarépa gyakori fogyasztása több ráktípus kialakulását is segíthet megelőzni.
Következő a brokkoli, ami szulforafán nevű, keresztesvirágú növényekben előforduló vegyületet tartalmaz, amely erős rákellenes hatású. Emlődaganatos betegek esetében is hasznos lehet.
Egy olyan régóta ismert fűszer, amit rengeteg süteménybe, akár a kávénkba, vagy a gyermekünknek lereszelt alma tetejére is bátran szórhatjuk, vagyis a fahéj. Gyulladáscsökkentő és vércukorszint-szabályozó hatású, viszont kevesen tudják, hogy rákos megbetegedések ellen is hatásos lehet.
Nem utolsó sorban az olajos magvak is szóba kerülnek, ugyanis a rendszeres fogyasztásuk a vatagbél-, végbél-, és hasnyálmirigyrák kialakulásának kockázatát csökkentik.
A lenmag, ami személy szerint is kedvelt reggeli egy kis joghurtba áztatva áfonyával, vagy más gyümölccsel, viszont emellett az elegendő folyadékbevitel elengedhetetlen. A kialakult elváltozások méretét és terjedését is csökkentheti.
A paradicsom sem maradhat ki, a benne található likopin nevű vegyület miatt rákellenes tulajdonságai vannak.
Konyhánk egyik legalapvetőbb résztvevője a fokhagyma, aminek aktív összetevője az allicin, ami képes a rákos sejtek számát csökkenteni. Az allicin megtalálható a vörös-, medve-, és a póréhagymában is, ezért ajánlott őket is rendszeresen fogyasztani.
Forrás: femina.hu