Pizzico Pizza: „Itt van az ősz, itt van újra!”

E hónap pizzájának az alapját a kókusztejes sütőtök püré alkotja, ezt a Fior di Latte sajtunkkal és pancettával (olasz gyöngyölt szalonna) feltétezzük, mielőtt megsütnénk a 450 fokos kemencében. Sütés után, úgynevezett utófeltétezéssel kerül rá a többi hozzávaló, mint a lágy kecskesajt, és a Pecorino Romano dop, amely egy eredetvédett dél-olasz keménysajt juhtejből, illetve a pirított ropogós tökmag és a tökmagolaj.

Ezt a pizzát egész októberben meg lehet kóstolni a Pizziconál, a Belvárosi kávéházban keddtől csütörtökig 17-21 óráig, illetve pénteken 11-21 óráig.

Sőt, most eláruljuk nektek a sütőtök krémünk hozzávalóit, illetve elkészítési módját, hogy bárki el tudja készíteni otthon is!

Hozzávalók: 

  • 1 nagyobb sütőtök
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 ujjnyi gyömbér
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál méz
  • 1 csipet chilipehely
  • 1 csipet koriander mag
  • 1 doboz kókusztej

 

A tököt megtisztítjuk és nagyobb darabokra vágva alaposan megsütjük 200 C fokos sütőben amíg karamellizálódik, ezalatt kevés olajon hagymát dinsztelünk, amihez hozzáadjuk az apróra vágott gyömbért és fokhagymát is. Amint ezek megpuhultak beleöntjük a kókusztejet és az elkészült sütőtököt is. Összeforraljuk pár perc alatt, majd botmixerrel pürésítjük, végül beízesítjük a fűszerekkel: mézzel, illetve sóval, borssal ízlés szerint. Ezt hígabb formában levesként is fogyaszthatjuk pirított kenyérkockával tálalva, de akár húsok mellé is kínálhatjuk. 

Az így elkészült ételhez jó étvágyat kívánunk!