Egyszerű, de annál finomabb lekváros keksz

Hozzávalók (30-35 darabhoz):

  • 240 g hideg vaj
  • 350 g finomliszt
  • 165 g porcukor
  • 1 db tojás
  • 100 g kristálycukor
  • 300 g sűrű szilvalekvár

Elkészítés:

A szilvalekváros keksz recept első lépéseként a vajat összemorzsoljuk a liszttel, majd belegyúrjuk a porcukrot és a tojást is. 30 percre hűtőbe dobjuk a tésztát, közben 180 fokra előmelegítjük a sütőt. A tésztából kisebb diónyi golyókat formázunk, meghempergetjük őket kristálycukorban, felsorakoztatjuk a sütőpapírral bélelt tepsikben egymástól 2 cm távolságra, és egy fakanál végével kis mélyedéseket nyomunk a közepükbe. A mélyedésekbe lekvárt töltünk, és az előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük őket.


Forrás: Street Kitchen