Egyszerű, de annál finomabb lekváros keksz
A rovat legfrissebb cikkei:
Hozzávalók (30-35 darabhoz):
- 240 g hideg vaj
- 350 g finomliszt
- 165 g porcukor
- 1 db tojás
- 100 g kristálycukor
- 300 g sűrű szilvalekvár
Elkészítés:
A szilvalekváros keksz recept első lépéseként a vajat összemorzsoljuk a liszttel, majd belegyúrjuk a porcukrot és a tojást is. 30 percre hűtőbe dobjuk a tésztát, közben 180 fokra előmelegítjük a sütőt. A tésztából kisebb diónyi golyókat formázunk, meghempergetjük őket kristálycukorban, felsorakoztatjuk a sütőpapírral bélelt tepsikben egymástól 2 cm távolságra, és egy fakanál végével kis mélyedéseket nyomunk a közepükbe. A mélyedésekbe lekvárt töltünk, és az előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük őket.
Forrás: Street Kitchen