Akadálymentes elemekkel és „vízi világ” tematikával átadták Kalocsa új, befogadó játszóterét

Július 4-én, csütörtökön a Szerencsejáték Zrt. beruházásában megépült úgynevezett befogadó, akadálymentes elemekkel ellátott játszóteret adtak át Kalocsán. A Móra Ferenc utca és a Körte utca sarkán, önkormányzati területen megvalósult játszótér a város és környéke vízi világának tematikája jegyében épült meg.

Az új közösségi tér a Szerencsejáték Zrt. 2017 óta működő „A játék összeköt” program 30. játszótere az országban. Célja, hogy hidat teremtsen a fogyatékossággal élő gyermekek és kortársaik között. A Mozgássérültek Budapesti Egyesületének szakmai közreműködésével megépített parkot dr. Módra Szilvia, a Szerencsejáték Zrt. szegedi értékesítési régiójának vezetője, Font Sándor, a térség országgyűlési képviselője és dr. Filvig Géza, Kalocsa város polgármestere adta át. A régióvezető kiemelte, társaságuk igyekszik pozitív irányba befolyásolja a fogyatékossággal élő gyermekekkel és felnőttekkel kapcsolatos általános szemléletet.


A játszótér játékelemei és grafikái a térség gazdag vízi élővilágát jelenítik meg. A helyszínre látogató gyermekek olyan különleges és akadálymentes játékelemeket próbálhatnak ki, mint például a szitakötő hinta, a breki torony vagy a panellabirintus.

A Móra Ferenc utca és a Körte utca sarkán megvalósult játszóteret egyelőre ideiglenes kerítéssel vette körbe az önkormányzat, de így már az átadó ünnepség után birtokba vehették a gyerekek. 

 

 

Erről is tudnia kell