A kedvenc lencsefőzelékünk
A rovat legfrissebb cikkei:
Néha igenis érdemes beszélgetni még az olyan alapreceptkről is, mint a lencsefőzelék. Ugyanis ha jól van elkészítve, akkor ez egy zseniális étel, ami ráadásul még szerencsét is hoz.
Hozzávalók:
- 500 g lencse
- 1 fej nagyobb vöröshagyma
- 1 mk őrölt pirospaprika
- só, bors
- 2 ek cukor
- 2 db babérlevél
- 2 tk mustár
- 1 tk ecet
- 2 ek liszt
- 3 ek tejföl
Olajat hevítünk egy lábasban, majd erre mehet is a cukor. Ha karamelizálódótt, akkor finomra aprított hagymát vetünk rá, amit pár perc alatt kavargatva megfonnyasztunk, majd lehúzzuk a tűzről rászórjuk a füstölt paprikát. Hozzáadjuk a mustárt, majd a fazék tartalmát alaposan elkeverjük, visszatesszük a tűzre, és jöhet is a lencse. Beledobjuk a babérlevelet, majd az egészet felöntjük kb. 2 liter vízzel. Intenzíven sózzuk és borsozzuk, majd a lencsétől függően 30-40 perc alatt megfőzzük. Ha puha a lencse, mehet bele az ecet. Most pedig behabarjuk: a lisztet kikeverjük a tejföllel és 1 deci vízzel, majd az egészet csomómentesre keverjük. Belezuttyan a fazékba, alaposan elkeverjük, 3-4 perc alatt összefőzzük, és ezzel a főzelék KÉSZ!
Forrás: Street Kitchen