Potyogtatós meggyes a rohanósabb napokra

A család egyik legkedveltebb sütije, mert nagyon finom, egyszerű és gyorsan össze lehet dobni. Rohanósabb hétköznapokra, de hétvégi süteményként is megállja a helyét!

Hozzávalók:


A potyogtatós meggyes pite receptjének elkészítéséhez a friss meggyet alaposan lemossuk, kimagozzuk, majd hagyjuk lecsöpögni.

Tálba szitáljuk a lisztet, elkeverjük benne a sütőport, majd a cukrot. Hozzáöntjük a tejet, beleütjük a tojásokat, végül az 1 deci olajat is hozzáadjuk, és alaposan elkeverjük. Ne maradjanak benne csomók.

A tésztát az előzőleg kiolajozott és lisztezett, közepes méretű tepsibe öntjük, majd a meggyet belepotyogtatjuk.

180 fokra előmelegített sütőben kb. 20-25 percig sütjük a pitét. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e a tészta. Ha kihűlt, porcukorral meghintve tálalhatjuk.



Forrás: Nosalty