Potyogtatós meggyes a rohanósabb napokra
A rovat legfrissebb cikkei:
A család egyik legkedveltebb sütije, mert nagyon finom, egyszerű és gyorsan össze lehet dobni. Rohanósabb hétköznapokra, de hétvégi süteményként is megállja a helyét!
Hozzávalók:
- 50 dkg magozott meggy
- 20 dkg liszt
- 20 dkg cukor
- 3 db tojás
- 1 csomag sütőpor
- 1 dl tej
- 0.5 dl olaj
- 50 dkg meggy
A potyogtatós meggyes pite receptjének elkészítéséhez a friss meggyet alaposan lemossuk, kimagozzuk, majd hagyjuk lecsöpögni.
Tálba szitáljuk a lisztet, elkeverjük benne a sütőport, majd a cukrot. Hozzáöntjük a tejet, beleütjük a tojásokat, végül az 1 deci olajat is hozzáadjuk, és alaposan elkeverjük. Ne maradjanak benne csomók.
A tésztát az előzőleg kiolajozott és lisztezett, közepes méretű tepsibe öntjük, majd a meggyet belepotyogtatjuk.
180 fokra előmelegített sütőben kb. 20-25 percig sütjük a pitét. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e a tészta. Ha kihűlt, porcukorral meghintve tálalhatjuk.
Forrás: Nosalty