Rendőrkézen a dunavecsei Szűzanya szobor megrongálója

január 12 2024
Szerző
Zsiga Ferenc
A 2023-as év utolsó napjának hajnalán egy ismeretlen tettes Dunavecse egyik körfogalmánál megrongálta a Medjugorjei Szűzanya szobrot. Az elkövető több alkalommal megütötte a fejrésznél az alkotást, melynek következtében a szobor feje letört.

Az elkövető elfogása érdekében nyomozócsoport alakult. A rongáló abban bízhatott, hogy tettét nem látta senki, de a rendőrök adatgyűjtésének köszönhetően nem maradt ismeretlen.(Azóta térfigyelő kamera őrzi a szobrot!)

A térfigyelő kamerák felvételein a nyomozók látták, hogy a cselekményt egy férfi követte el, és a testalkatán kívül a hozzávetőleges magasságát is megállapították. Ez követően a település valamennyi kamerafelvételét ellenőrizték a rendőrök. A férfiról készült videókat a Kunszentmiklósi Rendőrkapitányságon dolgozók és a város polgárőrei is megnézték, mindezt annak reményében, hátha ezen minimális információkból nyomra bukkannak.

Az egyik kunszentmiklósi rendőr javaslata alapján egy dunavecsei családhoz mentek az egyenruhások. A nyomozati munka eredményeként kiderült, az ott élő férfi gyanúsítható a december 31-ei rongálással. A gyanúsítottat őrizetbe vették és kezdeményezték letartóztatását.

Erről is tudnia kell