Tanulmányi kirándulás Budapestre

március 09 2023
Szerző
Kalocsai Néplap
A Katolikus Iskola diákjai Body Worlds kiállítást és a várat tekinthették meg.

Az emberi anatómiát bemutató időszaki kiállítás mellett a Mátyás templomba látogatott el február elején a Nagyasszonyunk Katolikus Általános Iskola és Gimnázium közel félszáz diákja, három nevelő kíséretével.

A Nagyasszonyunk Katolikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium tanulóiból álló ötvenfős csoport a
Horváth-Szabó Marianna tanárnő szervezte kirándulás keretében reggel hétkor indult autóbusszal Budapestre, ahol először egy felejthetetlen utazáson vett részt február 3-án az emberi test világába.

Az Etele Plázában berendezett Body Worlds kiállítás művészi szinten preparált emberi testek és szervek segítségével mutatja be szervezetünk felépítését, működését. A tárlatvezető az anatómiai ismeretek közlésén túl az egészséges életmód fontosságára is felhívta a diákok figyelmét, bemutatva az alkoholizmus vagy épp a dohányzás következményeit a különböző szerveken.

A csoport a tíz órakor kezdődött tárlatlátogatást, majd egy kis szabad programot követően ellátogattak a Mátyás templomba, végül egy egyedülálló oktatási élménnyel gazdagabban este fél hét körül érkeztek haza Kalocsára.

– Ezzel a természettudományt népszerűsítő kezdeményezésemmel szeretném kicsit közelebb hozni a diákokhoz ezeket a nehéz tantárgyakat. Ugyanezzel a céllal ősszel Fizibusz volt a suliban, amely egy különleges, szemléletes és interaktív fizikashow – mondta a kirándulás kapcsán a szervező Horváth-Szabó Marianna, aki más programokat is szokott szervezni. Ezek sorában elsősegélynyújtással, segítő állatokkal kapcsolatos programokon vehettek már részt a tanulók, de gyerekek által gyerekeknek bemutatott kísérletekkel is igyekszik népszerűsíteni a természettudományokat. Emellett minden évben ellátogatnak a Természettudományi Múzeumba, a Csodák Palotájába, illetve a mostanihoz hasonló alkalmakkal az aktuálisan elérhető időszaki kiállításokra.

Erről is tudnia kell