Smart Kyo Sportegyesület 2023. évi összefoglalója – A 2023. évet a Smart KSE vezetője, shihan Szűcs Zsolt értékelte

január 05 2024
Szerző
Illés György
Címkék
A legnagyobb nehézség, amellyel az egyesületnek szembe kell néznie, az a számukra elérhető támogatások csekély, és csökkenő mértéke, illetve a rohamosan növekvő kiadások, de kihívást jelent az utánpótlás szervezése is. Erőt adhat a versenyzők szép eredménysora – derült ki shihan Szűcs Zsolt évértékeléséből, amelynek portálunkhoz eljuttatott leiratát, az alábbiakban változatlan formában közlünk.

2023. évben négy csoportban folyt a munka, így minden korcsoport az egészen kicsi ötéves óvodásoktól a szenior és veterán, 40-60 év feletti gyakorlókig, és a versenyzők is megfelelő szakmai irányítás és terhelés mellett gyakorolhattak.

A 2023 évben a versenyzők a gyermektől a veteránokig minden korcsoportban tatamira léptek, és kimagasló eredményeket, az érmek számát tekintve rekord évet értek el, szám szerint országos és nemzetközi versenyeken 110 dobogós helyezést, melyből 42 Aranyérem, 39 Ezüst és 29 Bronzérem, és ezek mellett 1 különdíjat ítéltek oda a legharcosabb versenyzőnknek.

A Smart KSE versenyzői közül az eredményeik alapján 16 versenyző kvalifikálta magát, hogy a kiemelt nemzetközi versenyeken és Nyílt Kyokushin Világ Kupán is öregbíthessék Magyarország és Kalocsa hírnevét.

A kiválasztottak heti 5 edzéssel készültek, mely eredményeként tavasszal a Diákolimpia Országos Döntőjébe 9 versenyző ért el dobogós helyezést, melyek közül öten Diákolimpia Bajnokok lettek. Név szerint Bessenyei Réka, Czéh Alaxa Adrienn, Matos Milán, Horváth Balázs Péter és Tamás Zoé.

A folytatásban hétről hétre hazai és nemzetközi versenyeken bizonyították, hogy a 2023. évi II. Shihan Furkó Kálmán Emlékverseny Nyílt Kyokushin Világ Kupán van keresnivalójuk. A Nyílt Kyokushin Világ Kupán az eredmények tekintetében kiemelkedően teljesítettek, és az alábbi eredményeket érték el.

Formagyakorlatban, gyermek korcsoportban Fekete Liza II. hely, Horváth Balázs Péter III. hely. Ifjúsági korcsoportban Matos Milán III. hely, junior korcsoportban Szabó Szonja különdíjas, míg veterán korcsoportban senpai Fekete Imre (60 éves) III. helyezést ért el.

Full-Contact Küzdelemben, gyermek korcsoportban Világ Kupa győztesek Fekete Liza és HorváthBalázs Péter, II. helyezett Tamás Zoé és III. helyezettek Matos Máté és Markó Levente. Ifjúsági korcsoportban II. helyezést értek el Czéh Alexa Adrien és Kozma Patrik. III. helyezést Matos Milán. Junior korcsoportban VilágKupa győztes Bessenyei Réka míg III. helyezett Lakatos Dávid.

A Nyílt Világ Kupa programsorozat pénteki napján a legendás Szolnoki Dojo (edzőterem) előtt több száz karatés, katona, rendőr, politikus és érdeklődő részvételével átadásra került Shihan Brezovai Sándor és Szűcs Zsolt által épített Shihan Furkó Kálmán emlékpark II. üteme.
Az emlékpark a néhai mesterük és katonai parancsnokuk emlékére 2022-ben lett kialakítva, amikor egy két tonnás sziklát helyeztek el, mely emlékmű jelképezi az egykori katona és mester sziklakeménységét. Az idei évben elkészült és felállításra került egy hófehér Shinto Kapu. Az így elkészült emlékpark immár a Mesterhez méltó zarándokhellyé vált minden egykori katonája, karatékája és tisztelője számára.

Az egyesülte nyári programjába itthon és külföldön megrendezésre kerülő hazai és NK képzések, edzőtáborok, szemináriumok valósultak meg, melyben a legtöbben az augusztusban Bácsalmáson megrendezésre kerülő edzőtáborban vettek részt.

Ősszel tovább folytatódott a menetelés az Utánpótlás Magyar Bajnokság, az IBK NK verseny, a Kispest Kupa OB és a Mikulás Kupával, ahol további 18 versenyző ismét a dobogó legfelsőbb fokára állhatott. Gyermek korcsoportokban Matos Máté, Horváth Balázs és Markó Levente, Fekete Liza. Ifjúsági korcsoportban Matos Milán, Tóth Zoltán, Oláh Csongor és a junior nőknél Szabó Szonja és Bessenyei Réka.

Övvizsgákon a tanuló fokozatok és a mesterfokozatok 100%-ban sikeresek voltak.
Fekete öv 3. Dan fokozatot ért el sensei Fekete Imre.
Versenybíróként 2023. évben 6 fő tevékenykedett.
A szakosztály több tagja rendszeresen teljesítménytúrákon is kimagaslóan teljesített.
Az egyesület tagjai részt vettek a városi rendezvényeken, futóversenyeken, karate bemutatókon.

A sport mellett az egészséges életmódra nevelés jegyében a karatékák mellett a szülőket és a pártoló tagokat is rendszeresen bevontuk a programjainkba, több alkalommal szerveztünk gyalog és kerékpártúrákat és egyéb közösségi programokat.

A sikerek mellett a nehézségek is említésre kerültek, mint például az utánpótlás biztosítása, valamint az, hogy a Karate nem olimpiai sport, nem kiemelt, nem TAO-s, így nem részesül állami támogatásban.
Az edzőterem fenntartása és az egyesület működése a tagsági díjakból, az évről évre csökkenő önkormányzati támogatásból és a nehezen megszerezhető egyéb támogatásokból egyre nehezebben biztosítható, az egyre növekvő költségek valamint az energia és üzemanyag árai miatt.

A továbbiakban ismertetésre került az egyesület 2024. év program tervezete, amelyben az egyik legnagyobb verseny a 2024. június 28-30. között megrendezésre kerülő Nyílt Európa Bajnokság, III. Shihan Furkó Kálmán Emlékverseny.

Végül shihan Szűcs Zsolt megköszönte és jutalomba részesítette a karatékák kimagasló teljesítményét, az edzők, bírók munkáját, a szülők, pártoló tagok, valamint a támogatók segítségét és Kívánt Erőben, Egészségben és Sikerekben Gazdag Új Évet.

A portálunknak megküldött fotógaléria megtekintéséhez kattints az alábbi képre!

Képgaléria megtekintése (19 db kép)

 

Erről is tudnia kell