Augusztus utolsó hétvégéjén programokban gazdag XXV. Szakmári Falunap

augusztus 24 2023
Szerző
Zsiga Ferenc
Augusztus utolsó hétvégéjén a negyedszázados jubileumhoz méltó, a kalocsai járás egyik legprogramgazdagabb Falunapjára készül Szakmár. A pénteken és szombaton zajló eseményeknek ezúttal is a község sportpályája ad helyet.

Péntek

A programsorból egy-egy emblematikus eseményt, például a pénteki „Fércőjünk égyet” című Néptáncosok Napját, melynek keretében öt néptáncegyüttes lép színpadra, vagy a Házi sütik versenyét annyira jelentősnek ítélték a szervezők, hogy ezeknek külön plakátot készíttettek.

A pénteki nap jelentősége abban is megmutatkozik, hogy a helyi termelők délutáni bemutatkozásával egy időben házi süti kóstoló lesz, majd a sport is középpontba kerül a Bátya-Szakmár kispályás labdarúgó mérkőzés keretében. Kísérő programként 20 órától táncház és Folk kocsma szórakoztatja a közönséget.

Képgaléria megtekintése (8 db kép)
A többi plakáthoz a képre kattintva nyissa meg galériánkat!

Szombat

Szombaton 7 órától horgászversenyt rendeznek, majd ismét kispályás focicsapatok lepik el a sportpályát. Aznap a hagyományos Bográcsos Ételek Főzőversenyét is megtartják, ezt és a 15 órakor kezdődő Operettől Musicalig című színpadi produkciót szintén külön-külön plakáton hirdeti az önkormányzat. A részletes programért érdemes rátekinteni Szakmár honlapjára és a falragaszokra.

Ugyan kiemelt hírverést nem kapott, de legalább ennyire érdemi, hogy a szombat kora délutáni vadállat bemutatót, a Beart társulat zenés műsorát a 2023. évi kitüntető díjak átadása követi.

Az emelkedett hangvételű esemény után újra a lazulásé lesz a főszerep: fél öttől a Kovács akusztik, egy óra elteltével az Eddi & The Space Dogs szórakoztatja a publikumot. A közönség sportszerető része bizonyosan az extrém-sport bemutatóra is ott marad. A falunap szombati műsorfolyamára a Zanzibár 20 órakor kezdődő koncertje teszi föl a koronát. A 2023. évi Szakmári Falunap DJ Gabo Retro bulijával várhatóan vasárnap, a hajnali órákban zárul.

Erről is tudnia kell