Európa- bajnokok a Ciglédi úti karatékák!

július 08 2024
2024. június 28-án és 29-én, Szolnokon a Tiszaligeti Városi Sportcsarnok adott otthont a legendás Szolnok Kupák 39. eseményének, amely egyben a III. Shihan Furkó Kálmán Emlékverseny és Nyílt Európa Bajnokság is volt. A megmérettetésen a jók között is a legkiemelkedőbb eredményeket hozták haza a kalocsai karatékák.

A programsorozat első napján a legendás szolnoki edzőterem előtti emlékparkban több száz karatés és érdeklődő részvételével zajlott a közös megemlékezés majd a koszorúzás. Az emlékparkot Shihan (sián)  Brezovai Sándor és Shihan Szűcs Zsolt a néhai mesterük és katonai parancsnokuk emlékére 2022-ben alakították ki, amikor egy két tonnás sziklát helyeztek el. Ez az emlékmű jelképezi az egykori katona és mester sziklakeménységét.


Június végén már a harmadik alkalommal került megrendezésre a karatésok számára népszerű emlékverseny és Európa bajnokság. A nívós megmérettetésen a gyermekektől egészen az ötven év feletti veterán kategóriákig minden egyes korosztály képviseltette magát.

A kontinensről mintegy 400 versenyző érkezett Szolnokra. A nézők tatamin zajló full-contact küzdelmeket és formagyakorlatokat is láthattak. A versenyt a Kyokushin karate szellemében rendezték meg. Az Európa-bajnokságra a Smart KSE versenyzői közül 11-en kvalifikálták magukat, az eredmények tekintetében kiemelkedően teljesítettek.

A III. Furkó Kálmán emlékversenyen 9 országból vettek részt karatésok, ezzel is tisztelegve a magyar Kyokushin karate atyjának személye előtt.

Erről is tudnia kell