Epres tiramisu torta

Szeretnénk adni most egy hasznos, jól variálható, bármilyen eseményen könnyedén bevethető desszertötletet, amit bátran kipróbálhatnak az olvasók, és nagyon könnyen a saját ízlésükre is alakíthatnak. Ez pedig nem más, mint az epres tiramisu torta, aminek aprópója többek közt a hamarosan berobbanó eperszezon is.

Hozzávalók
(12 szelethez)

  • 500 g mascarpone sajt
  • 1 csésze tejszín
  • 1/2 csésze kristálycukor
  • 1 evőkanál vanília-kivonat
  • 1/4 csésze erős espresso kávé
  • 1/4 csésze konyak vagy rum
  • 24 darab babapiskóta
  • 2 csésze friss eper, félbevágva
  • 2 evőkanál porcukor


Elkészítés


Egy nagy tálban keverd össze a mascarpone sajtot, a tejszínt, a cukrot és a vanília kivonatot, amíg sima és krémes állagú nem lesz!

Egy kis tálban keverd össze az erős eszpresszó kávét és a konyakot vagy rumot!

Egy 23 cm-es tortaformát bélelj ki sütőpapírral, majd helyezd a piskótákat az aljára!

Kenj egy réteget a mascarpone krémből a piskótákra, majd helyezd rá az eper darabokat!

Áztasd meg egy másik réteg piskótát a kávé-alkohol keverékben, majd helyezd rá a krémre és az eperre! Ismételd meg az előző lépést, amíg a formát betöltöd!

Fedd le a tortát és hagyd állni legalább 4 órán át a hűtőben, hogy összeérjenek az ízek és az állagok!

Tálald az epres tiramisu tortát porcukorral megszórva!

Ez a sütemény tökéletes választás, ha valami különlegeset szeretnél készíteni egy ünnepi alkalomra vagy egy baráti összejövetelre. Az epres tiramisu torta nemcsak finom, hanem látványos is, és garantáltan elnyeri majd a vendégek tetszését. A recept nagyon könnyen elkészíthető, és számos változatban variálható – például cserélheted az epret más gyümölcsre, vagy használhatsz különböző likőröket az áztatáshoz. A sütemény elkészítése nem igényel különleges szakértelemet, így bárki könnyedén elkészítheti otthon.


Jó étvágyat!