Epres tiramisu torta
A rovat legfrissebb cikkei:
Szeretnénk adni most egy hasznos, jól variálható, bármilyen eseményen könnyedén bevethető desszertötletet, amit bátran kipróbálhatnak az olvasók, és nagyon könnyen a saját ízlésükre is alakíthatnak. Ez pedig nem más, mint az epres tiramisu torta, aminek aprópója többek közt a hamarosan berobbanó eperszezon is.
Hozzávalók
(12 szelethez)
- 500 g mascarpone sajt
- 1 csésze tejszín
- 1/2 csésze kristálycukor
- 1 evőkanál vanília-kivonat
- 1/4 csésze erős espresso kávé
- 1/4 csésze konyak vagy rum
- 24 darab babapiskóta
- 2 csésze friss eper, félbevágva
- 2 evőkanál porcukor
Elkészítés
Egy nagy tálban keverd össze a mascarpone sajtot, a tejszínt, a cukrot és a vanília kivonatot, amíg sima és krémes állagú nem lesz!
Egy kis tálban keverd össze az erős eszpresszó kávét és a konyakot vagy rumot!
Egy 23 cm-es tortaformát bélelj ki sütőpapírral, majd helyezd a piskótákat az aljára!
Kenj egy réteget a mascarpone krémből a piskótákra, majd helyezd rá az eper darabokat!
Áztasd meg egy másik réteg piskótát a kávé-alkohol keverékben, majd helyezd rá a krémre és az eperre! Ismételd meg az előző lépést, amíg a formát betöltöd!
Fedd le a tortát és hagyd állni legalább 4 órán át a hűtőben, hogy összeérjenek az ízek és az állagok!
Tálald az epres tiramisu tortát porcukorral megszórva!
Ez a sütemény tökéletes választás, ha valami különlegeset szeretnél készíteni egy ünnepi alkalomra vagy egy baráti összejövetelre. Az epres tiramisu torta nemcsak finom, hanem látványos is, és garantáltan elnyeri majd a vendégek tetszését. A recept nagyon könnyen elkészíthető, és számos változatban variálható – például cserélheted az epret más gyümölcsre, vagy használhatsz különböző likőröket az áztatáshoz. A sütemény elkészítése nem igényel különleges szakértelemet, így bárki könnyedén elkészítheti otthon.
Jó étvágyat!