„Útravaló az élethez” – Kétnapos életmód tréning gimnazistáknak

február 23 2023
A Kalocsai Szent István Gimnázium hagyományos életvitel projektnapjainak újabb állomásaként a végzős tanulók számára tartottak életmód tréninget február 9-10-én, meghívott előadók közreműködésével.

Az első napon a tanulók a család, otthon, háztartás témakört dolgozták fel. Bálint Sándorné védőnő a szűrővizsgálatokról, az iskola öregdiákja, dr. Zsubori László szájsebész-fogorvos pedig szakmai életútjáról és a dentálhigiénia fontosságáról tartott előadást mindhárom osztályban.

A Kalocsai Nebuló EGYMI pedagógusai, Csupor Zsolt Jánosné, Pánczél Zita és Fonyódiné Török Gyöngyvér érzékenyítő foglalkozásokat tartottak a fogyatékkal élők elfogadásának erősítésére.

A nap zárásaként a Városháza dísztermében dr. Kiss Csaba jegyző az önkormányzat és a hivatal működését ismertette, míg Kohl Irén a Kormányablakban történő ügyintézésről tájékoztatott.

Az Életvitel program második napján főként pénzügyi kérdésekről volt szó. Mészáros Mónika, a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara képviseletvezetője a tudatos fogyasztói magatartásról, Kovács Zoltán, a NAV munkatársa az adózással kapcsolatban tartott előadást. A felsőfokú tanulmányok várható költségeiről és a diákhitelről Somogyvári Gergely szólt, a Padtárs program keretében Szűcs Attila és Schöck Csanád az EU szervezetéről, működéséről, a választási rendszerről és más alapvető választópolgári ismeretekről adott tájékoztatást.

A tanulók is tartottak kiselőadásokat olyan témakörökről, mint a biztonságos közlekedés, a reklámok szerepe, a háztartás költségei, a takarékosság és a környezetbarát tisztítás lehetőségei, az energiatakarékosság, a környezetszennyezés, katasztrófavédelem, vagy az öltözködéskultúra.

 

Erről is tudnia kell