Dr. Bagó Zoltán, a Kalo Lokálpatrióta Egyesület jelöltje lesz az új polgármester

A Kalocsa 5. számú egyéni választókerület 10. és 11. számú szavazókörében július 7-én, vasárnap megismételt polgármester-választás eredménye értelmében, a szavazatok 50,25 százalékával, 2423 érvényes szavazattal – egyelőre nem jogerősen – dr. Bagó Zoltán, a Kalo Lokálpatrióta Egyesület jelöltje Kalocsa város polgármestere.

Mint emlékezetes, dr. Bagó Zoltán, a Kalo Lokálpatrióta Egyesület polgármester-jelöltje beadványának részben helyt adva, a Kúria június 25-én hozott határozatával megsemmisítette a 2024. évi kalocsai polgármester-választás eredményéről szóló határozatot és Kalocsa Város 5. számú egyéni választókerületében, a 010-es és a 011–es számú szavazókörben a polgármester megválasztására irányuló szavazás megismétlését rendelte el. Ennek időpontját 2024. július 7-re tűzték ki.

A vasárnap megtartott szavazáson a 8 polgármester-jelöltből visszalépések miatt már csak hárman, Dr. Filvig Géza (FIDESZ-KDNP), Dr. Bagó Zoltán (Kalo Lokálpatrióta Egyesület), és Szabó Patrik (Mi hazánk) szerepeltek a szavazólapon.
A Nemzeti Választási Iroda által működtetett valasztas.hu oldal adatai szerint, 100 százalékos feldolgozottság mellett, a szavazatok 50,25 százalékával, 2423 érvényes szavazattal - egyelőre nem jogerősen - dr. Bagó Zoltán, a Kalo Lokálpatrióta Egyesület jelöltje Kalocsa város polgármestere.


Dr. Filvig Géza a vasárnapi szavazással kiegészített adatokkal együtt, összesen a szavazatok 46,81 százalékát érte el, a rá leadott érvényes szavazatok száma 2257. 

A fenti adatok tükrében a képviselő testületben a FIDESZ-KDNP 6 mandátumot szerzett. A kormányzópárt jelöltjei közül Simon Zoltán a 2. számú egyéni választókerületben, Kákonyi István a 3., Illés Krisztina a 4., Schmidt Rajmund az 5., Pécsi Vivien a 6. számú egyéni választókerületben lett képviselő. Dr. Filvig Géza immár kompenzációs listán kerülhet a testületbe. 
Turi Tibor ( Kalo Lokálpatrióta Egyesület) szintén a kompenzációs lista alapján lesz a testület tagja. Mint emlékezetes, ezt a kompenzációs helyet eddig dr. Bagó Zoltánnak, mint a lista 1. helyén szereplőnek osztották ki, de ő elnyerte a polgármesteri tisztséget. Dr. Magóné Tóth Gyöngyi Mária (DK- Veled velünk Egyesület) ugyancsak kompenzációs listán, a június 9-i választási eredmény alapján jutott be a testületbe.
A Békés Kalocsáért Egyesület jelöltjei közül szintén korábban képviselő lett Bolvári Ferdinánd az 1. számú egyéni választókerületben, dr. Vincze András a 7. és Király Róbert a 8. számú egyéni választókerületben.

 

Erről is tudnia kell