Színes programok és tarhonyás ételek főzőversenye a Foktői Falunapon

július 10 2024
Egy napra ismét a szórakozásé és a gasztronómiáé volt a főszerep Foktőn, ahol július 6-án, szombaton, az árterületen lévő sportpálya és létesítményei adtak helyet a település legnagyobb közösségi eseményének, a Falunapnak. A színes programsorozatban ezúttal is helyet kapott a tarhonyás ételek főzőversenye, amelyen a kulináris élvezetekről alkotott képzeletünket kicsit felülmúlva, még desszertek is készültek a legendás tarhonyából.

Igazi családi program várta a kilátogatókat szombat délelőtt a foktői sportpályán.Volt itt mindenféle szórakozási lehetőség a gyerekek számára. Az egész nap ingyenesen használható óriás buborék, a körhinta, a kicsiknek szervezett programok még a távolabbi településekről is vonzották a családokat.

A főzőverseny csapatai reggel 9 órakor gyújtottak a bográcsok alá, az alkalmi szakácsok a hagyományokhoz híven a tarhonyás ételek retró és újra gondolt változatainak elkészítéséhez fogtak.

A 12 órakor kezdődő ebédkor már a tarhonyás ételek főzőversenyének háromtagú zsűrije is döntésre jutott. Az első helyezést a Haverock Matyi csapat marhalábszár-pörkölt tarhonyával étele érdemelte ki.Tarhonyás desszert kategóriában a legjobb Bolvári Mirella citromos álom édessége lett.

Az egész falut megmozgató, a távolabb élő rokonságot hazacsalogató, barátokkal, érdeklődőkkel kiegészített nagyrendezvény résztvevőinek száma a délutáni, esti órákra érte el a csúcsot: a napnyugta utáni koncerteken már több mint ötszázan szórakoztak.

 

 

Erről is tudnia kell