A 2023-as év legfontosabb pillanatait idézték fel városunk legjobb sportolói

Kalocsa legkiválóbb sportolóit és egyesületeit díjazták az idei sportbálon.

A vendégeket elsőként dr. Filvig Géza köszöntötte a jeles eseményen, aki örömét fejezte ki, hogy három év kihagyás után ismét megrendezhetik a sportbált a Városi Sportcsarnokban. A polgármester beszédét követően Schmidt Rajmund, a Gyermek-, Ifjúsági és Sportbizottság elnöke szólt a megjelentekhez. 

A beszédeket követően az oklevelek, kupák és serlegek átadására került sor. Az elismeréseket dr. Filvig Géza polgármester, Simon Zoltán alpolgármester és Schmidt Rajmund, a Gyermek-, Ifjúsági- és Sportbizottság elnöke nyújtotta át a díjazottaknak.

díjátadót követően a Kalocsa TV stábja megszólította Németh Zoltánt, a Kalocsai Evezős és Vízisport Egyesület edzőjét, ugyanis Kalocsa Város Legjobb Utánpótlás Csapata-díjat az Egyesület vehette át, melynek vezetője szerint az előző évben nyújtott sikeres felkészülés és eredmények miatt kaphatták meg a jeles elismerést. 

Az Év Evezőse elismerésben részesült Althammer István, aki a tavalyi év legemlékezetesebb pillanatait is felidézte a televíziónak, aki nyolc éve képviseli a Kalocsai Evezős és Vízisport Egyesületet, a tavalyi évben pedig a továbbtanulás miatt a Csepeli Evezős Klubba igazolt.

Faragó László, a Méhecskék SE vezetőedzője a Kalocsa Város Legeredményesebb Edzője-címet érdemelte ki, aki televízió stábjának elárulta: hatalmas meglepetés volt számára ez az elismerés, amely nem csak az ő, hanem a kollégái érdeme is. 


Végül, de nem utolsó sorban a Kalocsa Város Legjobb Csapata-díjat a Kalocsai Úszó és Vízilabda Egyesület vehette át, melynek elnöke, Busa Attila a Kalocsa TV-nek elmondta: az utóbbi évek nehézségeit követően nem várt dolog volt, hogy ilyen eredményeket tudnak elérni. 

 

 

 


 

Erről is tudnia kell