Hatalmas érdeklődés mellett zajlott a második Húsvéti Kultúrpiac

A piactér megtelt emberekkel, a környező parkolók autókkal tegnap, március 24-én, virágvasárnap délután, amikor az Octopus Egyesület az immár hagyományos nagy rendezvényét, a második húsvéti kultúrpiacot tartotta meg a kalocsai piactéren.

A mostani kultúrpiacon zsúfolásig megtelt a piactér, talán az eddigi leglátogatottabb ilyen alkalom volt, amelyen szinte minden asztalon árulta valaki a portékáit, köztük kézműves termékeket, dísztárgyakat, ruhaneműket, lakberendezési cikkeket, emellett különféle élelmiszereket is lehetett vásárolni, de ugyanúgy megtalálhattuk a kínálatban ásványokat ékszereket, virágot, képzőművészeti alkotásokat, virágot, sok-sok húsvéti hímes tojást, és felsorolni is sok volna, hogy még mi mindent. 

A piac bejáratánál frissítőket lehetett vásárolni, a szokásos becsület kasszás rendszerben, és egész délután változatos kulturális programok színesítették a kínálatot, immár a rendezvény színvonalához méltó háttérrel kialakított alkalmi színpadon, illetve az ABC melletti lépcsőn.
Ezek sorában elsőként a Kalocsai Pünkösdi Gyülekezet presbitere mondott köszöntőt, majd az Adorate, Keresztút programot ismertette.
Cserenkó Gábor Híres kalocsaiak címmel tartott előadást.
Rövid koncertet adott az Őszi Kultúrpiacon már megismert Változó Korszak– Kanalas János (ének, dalszöveg) és Lakatos Bence Gábor (gitár, zene), valamint a Kalocsa Kamarakórus, majd Naiv Fuvola Varázs címmel egy Budapestről érkezett fuvola-gitár duó szórakoztatta a közönséget, végül a Soundwitch Zenekar két tagja, Váczi-Wachsmann Ildikó (ének) és Szollár Rezső (billentyűs) zárta a nap változatos kulturális felhozatalát.

A gyermekek is remekül szórakoztak a nekik szánt programokkal: lent a piactéren arcfestésre jelentkezhettek, de népszerű volt körükben a tombola, zsákbamacska vásárlása is, és örömmel majszolták a hatalmas vattacukrokat, kürtős kalácsot, míg a piaccal szemközti biztosítási irodában berendezett gyereksarokban, játékok, rajzeszközök várta őket, és egy mesemondó lány varázsolta el meséivel a csillogó szemű csöppségeket.

 

Erről is tudnia kell