Rosé kacsamell

Üdvözöljük a megújult Kalocsai Néplap olvasóit.

Először is szeretnénk bemutatkozni Lakatos Renáta és Esze Tamás, mi vezetjük kis családi vállalkozásként az E.T. Pizzériát, köszönet a vendégeinknek hogy már 10.éve. Idén már hetedik alkalommal rendezzük meg a halászlé főző versenyünket, illetve az utóbbi években nagy sikere van az alkalmanként megrendezésre kerülő grill péntek nevű eseményünknek. Amely egy egész estét betöltő programot biztosít vendégeinknek. Különleges és egyszerű grill ételek, pácolt húsok, friss saláták, pikáns szószok, finom desszertek, miket itt szolgálunk fel. A 10 év alatt nagyon sok kedvelt, kedvenc alapanyaggal dolgozhatunk, most ezekből hoztunk el nektek egy könnyen, gyorsan elkészíthető de még is különleges receptet. Ez a Rose kacsa mell. Mint a neve is mutatja nem a hagyományos sült, ropogós kacsára kell gondolni, hanem egy rózsaszín szaftos puha omlós ételre. Tehát a megtisztított pecsenye kacsának bőrét beirdaljuk, különös figyelemmel, hogy a húst ne sértsük meg. Sózzuk, borsozzuk felmelegített serpenyőben bőrével lefelé úgynevezett zsírtalanítás következik. Amely kb. 5-6 percet vessz igénybe, ha a bőre szép aranybarna a húsos részét is 1 percig sütjük.

Majd a tűzről leveszük és pihentetjük. Nagyon sokan hajlamosak a pihentetést figyelmen kívül hagyni pedig nagyon fontos, hiszen a sütés alatt a húsban lévő húsnedvek a középpont felé húzódnak és a pihentetés alatt fog visszaszivárogni rostjaiba (5-7 perc). Ezt követően előmelegített sütőbe rakjuk 180 fokon 7 percre. Utána ismét pihentetjük, ez idő alatt a serpenyőt amiben zsírtalanítottunk jó minőségű vajat hevítünk pár gerezd fokhagymát, rozmaringot teszünk bele és végül vissza rakjuk a kacsa mellet vajfürdőbe. Ez a folyamat már csak egy-két percig tart. A tálaláskor szép egyforma szeletekre vágjuk a húst.
Fogyasztható akár friss salátával, vagy a jól megszokott lila párolt káposztával, vagy amivel mi szeretjük nagyon finom sütőtök krém pürével.

Jó étvágyat kívánunk!