Felfüggesztették a főegyházmegyénk egy papját

A Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye közleménye.

Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye hétfőn juttatta le közleményét a Magyar Kurír katolikus hírportálhoz, amely szerint kiskorú sérelmére elkövetett bűncselekményről érkezett hozzájuk bejelentés. A március 6-án kiadott közleményt az alábbiakban változatlan formában tesszük közzé.

A Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye Gyermek- és Ifjúságvédelmi Szolgálatának bejelentő oldalán keresztül bejelentés érkezett a Főegyházmegye egy papjával szemben.
Bábel Balázs Kalocsa-kecskeméti érsek az egyházi törvények szerint haladéktalanul előzetes vizsgálatot rendelt el az eset pontos és alapos kivizsgálása érdekében, és a szóban forgó lelkipásztort az egyházi törvények értelmében azonnali hatállyal felfüggesztette.
Az érintett felek részletes meghallgatása után az Érseki Hivatal megkereste az illetékes állami hatóságot kiskorú sérelmére elkövetett bűncselekmény gyanúja miatt, és a rendelkezésre álló dokumentációt teljeskörűen rendelkezésre bocsátotta.
Ezzel párhuzamosan az Érseki Hivatal kezdeményezte az előzetes vizsgálat anyagának továbbítását az illetékes vatikáni Hittani Dikasztérium felé is.
Az érintettek támogatására a Kecskeméten működő Reménység Háza Lelkigondozói és Mentálhigiénés Tanácsadó Szolgálat felkészült munkatársakkal rendelkezésre áll.
Mivel folyamatban lévő ügyről van szó, további tájékoztatást nem áll módunkban adni.
A Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye szeretné kifejezni megdöbbenését az események miatt, valamint biztosítja együttérzéséről az érintetteket, és imádkozik az okozott sebek mielőbbi gyógyulásáért.

 

Forrás: Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye / Magyar Kurír

Erről is tudnia kell