A régi idők játékát megidézve, megspékelve éremosztóval

május 31 2023
Szerző
Tamás Ferenc
Címkék
Május 27-e úgy kerül majd be a Kalocsai KC arany oldalaira, hogy az NB II-es férfi csapatunk ezen az estén megidézte a régi idők Kalocsa KC játékát, hiszen 40 (!) gólt lőttek a régi ellenfél Dunaújvárosnak. Mindezt überelte még a Buzogány bandérium megyei felnőtt bajnokságot nyert férfi gárdájának éremátadó ünneplése, amelyet megtisztelt megyei elnökünk Járdi Ádám úr is, aki személyesen köszöntötte és adta át az aranyérmeket és díszes serlegeket bajnokainknak.

Az NB II-es gárdánk a régi szép idők kalocsai kézilabdáját megidézve rohant át a Dunaújváros sáncain, amikor tűzbe hozta a lelátó publikumát csupa szív, kreatív játékával. A mieink egymást múlták felül a második játékrészben, amikor már összeroppant a vendég a Kalocsa pressziója alatt.

A félidei 18-14-es vezetésünk után beindult a kalocsai henger, hiszen a találkozó 47. percében már 30-18 volt az állás. A végére aztán 40 adott gólnál álltak meg Vancsics Jánosék, miközben tombolt a lelátó a mieink attraktív játéka láttán - Bock, Katona, Vancsics, Vidók és Rumi látványos találatai voltak az “olaj a tűzre”.

A végére aztán szó szerint kiütötték a mieink a Csermák Gábor vezette, egykoron szebb napokat is megélt Dunaújvárosi AC csapatát. Együttesünk megszerezte ezzel a 9. bajnoki győzelmét, amellyel a középmezőnyben álltak meg a mieink.


Forrás: Tamás Ferenc


7. Kalocsai KC 22    9    3    10    21 p.

Olyan tradicionális, NB II-es múlttal rendelkező férfi gárdák végeztek a Kalocsa mögött, mint a Mecseknádasd, a Rinyamenti KC, a Dunaújváros, a Siklós és a Kiskőrös együttesei. A Szvétek csapat 9 ponttal előzte meg a közvetlenül mögötte álló Mecseknádasd egykori NB II-es éllovas gárdáját, de ezen az estén például azt a Dunaújvárost oktatták a mieink, amely pár éve még NB I/B-s csapatként érkezett hozzánk Magyar Kupa találkozóra.

A lefújás után aztán kezdetét vette a megyei férfi bajnokságban aranyérmes, kalocsai fiatalok ünneplése. Az érmeket és a díszes serlegeket a Bács-Kiskun megyei Kézilabda Szövetség elnöke, Járdi Ádám adta át, aki külön köszöntötte és díjazta a megye gólkirályát és gólkirálynőjét, akik szintén a Kalocsai KC csapataiból kerültek ki. Kovács Ákos úgy lett csapatunkból a férfiak mezőnyében gólkirály, hogy az alapszakaszban 161 találatot jegyzett, amihez még a rájátszás 6 mérkőzésén 59 gólt tett hozzá. Horváth Fanni a hölgyek mezőnyében ugyanezt 126+76 góllal abszolválta, edzője Dávidházi Sándor őszinte csodálatára.

Kalocsa KC - Dunaújvárosi AC 40-22 (18-14)
110 néző, vezette: Szászfai Csaba, Tasnádi László
Kalocsa: Barabás T.-Vancsics J.10, Kovács Á.2, Schaffer R.1, Bock M.7, Schmidt R.1, Vidók P.5.
Csere: Rumi Á.5, Katona B.4, Horváth R.3, Balla G.2, Jagicza M. (k.)
Edző: Szvétek Balázs
Az eredmény alakulása: 9.p.: 5-5, 17.p.: 8-8, 24.p.: 15-11, 29.p.: 18-14, 37.p.: 22-16, 47.p.: 30-18, 54.p.: 38-21.
Hétméteresek: 3/3, illetve 4/2. Kiállítások: 12, illetve 6 perc.

 

Erről is tudnia kell