„Ültessünk, hogy élhessünk!” – 13 gyümölcsfát ültetett Kalocsán a KDNP

április 11 2024
Címkék
13 gyümölcsfát, köztük vadalma- és vadkörtefákat, cigánymeggyet és kajszit, valamint két feketeberkenye-cserjét ültettek el április nyolcadikán, kedden a Kereszténydemokrata Néppárt „Ültessünk, hogy élhessünk!” programjának részeként Kalocsán. Az eseményen Juhász Hajnalka, a Kereszténydemokrata Néppárt alelnöke, országgyűlési képviselő kiemelte: a faültetés nem az egyénről, hanem a közösségről szól.

Az esemény résztvevőit és a megjelenteket dr. Filvig Géza polgármester köszöntötte, aki örömét fejezte ki, hogy a Kereszténydemokrata Néppárt az „Ültessünk, hogy élhessünk!” programot Kalocsára is elhozta.

Az eseményen részt vett Juhász Hajnalka, a Kereszténydemokrata Néppárt alelnöke, országgyűlési képviselő is, aki beszédében elmondta: a fásítási program célja, hogy 2030-ra a jelenlegi 22 százalékról 27 százalékra nőjön az erdőterületek aránya Magyarországon, továbbá kiemelte: a faültetés nem az egyénről, hanem a közösségről szól.

Font Sándor, a térség országgyűlési képviselője kiemelte: szimbolikus üzenetet hordoz, hogy a fákat egy játszótér mellé ültetik, amelynek köszönhetően azt is megtanulhatják a gyermekek, hogyan kell a fákat ápolni és védeni, amellyel bolygónkat is védjük.

Ezt követően Mák Kornél, a Bács-Kiskun Vármegyei közgyűlés alelnöke, a KDNP Bács-Kiskun vármegyei elnöke szólt a megjelentekhez. Mint kiemelte: a fa végigkíséri az ember életét, a bölcső, a koporsó is fából készül, Krisztus a keresztfán halt meg és Noé fából épült hajón mentette meg az emberiséget.

Az eseményen a Fidesz-KDNP képviselőjelöltje, Juhász Attila is részt vett, aki örömét fejezte ki a faültetés kapcsán, főként, hogy mindez egy játszótér mellett valósulhat meg.

A képviselőjelölt kiemelte: megválasztása esetén szeretne egy gyermek KRESZ-pályát is létrehozni a játszótéren, illetve további játékokat is szeretne telepíteni a gyermekek számára.

 

Erről is tudnia kell