Folytatódik az optikai hálózat kiépítése Kalocsán

február 07 2024
A Magyar Telekom Zrt. alvállalkozója, az Optika Építő Kft. a kettes körzetben is megkezdte a közcélú optikai hálózat kiépítését – adta hírül Simon Zoltán alpolgármester. A körzet képviselője február ötödikén a helyszínen tekintette meg a munkálatokat.

Február ötödikével folytatódik az optikai hálózat kiépítése Kalocsán, az első ütem–amely február ötödike és kilencedike között zajlik - a Martinovics és a Munkácsy Mihály utcákat érinti. Simon Zoltán alpolgármester, a körzet képviselője a helyszínen egyeztetett a kivitelezővel és az építésvezetővel hétfő délelőtt, ahol televíziónkkal is megosztotta a legfontosabb tudnivalókat.

A körzet képviselője kiemelte: a lakókkal részletes tájékoztatólevélben ismertette a legfontosabb tudnivalókat. Mint rámutatott, mindez komoly előnyöket jelent, új lehetőségeket nyit a lakosság számára.

A kalocsai kivitelezés koordinátora, Boldauf István a Kalocsa TV-vel megosztotta: az épülő optikai hálózat a legkorszerűbb technika, melynek kiépítését az önkormányzattal egyeztetett módon, a lakosság tájékoztatásával végzik.

A részletesebb információkat elmondja Simon Zoltán alpolgármester a Kalocsa TV-nek:

Erről is tudnia kell