Zsemberi Herman Iránban edzőtáborozott

május 19 2023
Szerző
Tamás Ferenc
Címkék
A Kozma István Magyar Birkózó Akadémia (KIMBA) 11 kiválasztott “vasgyúrója” Irán fővárosában, Teheránban edzőtáborozott április utolsó hetében, ahol a résztvevők között ott volt az egykori Hamzók tanítvány, a KUSE volt fiatal tehetsége, Zsemberi Herman is, aki az ötödik helyen végzett súlycsoportja, a 65 kg-osok kötöttfogású nemzetközi mezőnyében, de már KIMBA-színekben.

Cifferszky Ákos a fiatalok edzője többek között elmondta, hogy az iráni házigazdák ismét nagy szeretettel fogadták a magyar küldöttséget az iráni olimpiai központban, akárcsak az előző években. Fiataljainkra igen erős nemzetközi mezőny várt a tábor idején - hat iráni tartomány válogatottjai mellett, örmény, kazah, és iraki válogatott kiválasztottak -, akik ellen becsülettel felvették a harcot a mieink. Cifferszky külön dicsérte U17-es fiataljaink motiváltságát, töretlen igyekezetét, sportolóink hozzáállását, küzdeni akarását. Vele egyetértésben a nemzetközi edzői kar is hasonló  véleményen volt, ők is a dicséret hangján szóltak a magyar fiatalokról.

Egy évvel ezelőtt a KIMBA akkori sportolói közül Fige Levente bronzérmet nyert, míg Cseh Balázs ötödik helyen zárta a versenyt. Idén viszont Tótok Péter győzött, Zsitovoz Petro ezüstérmes, Zóni Dániel harmadikként végzett, míg Zsemberi Herman, Toplak Zalán és Vitai Vendel ötödik helyen zártak.

 

Erről is tudnia kell