Pontszerzés a tavaszi hartai nyitányon

március 08 2023
Címkék
Elindult az erőltetett menet, március első hétvégéjén elkezdődtek a Bács-Kiskun vármegyei labdarúgó-bajnokságok is. A Kalocsa a régi vetélytárs otthonában, Hartán kezdte tavaszi menetelését, ahol megosztozott a bajnoki pontokon ellenfelével a Duna-parti pályán.

A Kohány Balázs edzette mieinket ideális labdarúgó időben, március 4-én, szombaton délután Béleczki „spori” vezette ki a kezdéshez a tavaszi pontvadászat nyitányán, ahol a hazaiak próbálkozásaikkal csak helyzetecskéig jutottak. Előbb egy alsó sarkos mellé gurítás, majd egy Csehi szabadrúgás borzolta a kalocsai nézők idegeit, amelyet Varga Sanyi parádés mozdulattal ütött ki a mezőnybe.

A félidő közepén aztán szinte a semmiből szerzett vezetést a KFC.
Történt, hogy az addig is ambiciózus Bányai Edvin iramodott meg a jobb oldalon a vonal mellett, majd egy teátrális, banán ívű- talán lecsúszott beadást- küldött a légtérbe, amely a kavargó szél segítségével a hartai kapu hosszú felső sarkában landolt (0-1).

A fordulás után az addig is odaadóan játszó, számtalan fiatallal megspékelt csapatunk tartotta előnyét, miközben Kohány edző cseréhez folyamodott. Az addigi balhátvédet, Busát áttette jobb oldalra a lecserélt Tamás helyére, a beállás Rábóczkit kivitte a bal oldali védő posztjára, míg belső védőnk a fiatal Romsics Petit hozta be.

A második játékrészben már inkább a Kalocsának voltak gólszerzési lehetőségei, ám szintén a félidő közepén Ivacs Gábor egalizálta a mérkőzés állását, amikor egy kapuelőterünkben pattogó labdát besuvasztott Varga mellett (1-1). A folytatásban beszállt Kohány Gábor, Monori Martin és a sérült Lakatos-Lengyel Marci helyett a fiatal Tapolcsányi Dávid is. A végén is a mieink alakítottak ki helyzeteket a hazai kapu előtt, ám egy öngól-gyanús fejes egy Tóth Levi bomba, majd egy veszélyes Farkas Zalán kiugrásunk is góllal kecsegtetett.

A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Tamás Ferenc / KALOhírek


Az eredmény aztán már nem változott, maradt a döntetlen állás egy olyan találkozón, ahol mindkét gárda ugyan idény eleji formát mutatott, de a fiúk odaadásával, igyekezetével egyik oldalon sem volt baj. Ami a jövőt illetően bíztató lehet számunkra, hogy egyszerre jó pár tizenéves fiatal vállt vállvetve harcolt a pályán, amelynek pontszerzés lett az eredménye az oly sok csatát megélt hartai katlanban.

FOLYTATÁS MÁRCIUS 12-ÉN, VASÁRNAP HAZAI KÖRNYEZETBEN,

amikor majd a Kecel csapatának szeretnének törleszteni a mieink az őszi 2-0-s vereségükért.

Kezdés: 14:30 óra
Helyszín: Molnár Ferenc Sport-és Szabadidőközpont centerpályája

Harta SE – Anda Kalocsa FC 1-1 (0-1)
150 néző, vezette: Béleczki László
Kalocsa: Varga S.-Tamás Z. (Romsics P.), Rideg L., Rábóczki R., Busa D.-Tóth L., Lakatos-Lengyel M. (Tapolcsányi D.)-Bányai E., Farkas Sz. (Kohány G.), Matos M. (Monori M.)-Farkas Z.
Edző: Kohány Balázs
Gólszerző: Bányai Edvin (0-1) a 23., Ivacs Gábor (1-1) a 62. percben.

Erről is tudnia kell