Tamás Donát az új diákpolgármester – letetette esküjét a kalocsai diákönkormányzat képviselő-testülete

március 26 2024
Címkék
Március 14-én, a városháza dísztermében tartották meg a GYIÖK, azaz a Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzat alakuló ülését. A délután három órakor kezdődő ceremónián beiktatták az új diákpolgármestert, megválasztották az alpolgármestert, illetve letették esküjüket a képviselő-testület tagjai is.

A Himnuszt követően a Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzat megújult testületének ünnepélyes alakuló ülését Pécsi Vivien, a testület felnőtt koordinátora nyitotta meg, aki ismertette a diákpolgármester-választás eredményét.

Mint Pécsi Vivien kihirdette, a diákpolgármesteri tisztséget Tamás Donát nyerte el, aki esküjét követően átvette megbízólevelét dr. Filvig Géza polgármestertől. Ezt követően a GYIÖK képviselő-testületének tagjai is letették esküjüket és átvették megbízólevelüket.

A folytatásban Lakatos Bence Gábor, a leköszönő diákpolgármester osztotta meg gondolatait, majd Tamás Donát szólt a megjelentekhez. A ceremóniát követően a diákpolgármester televíziónknak elmondta: céljának tekinti fellendíteni a város fiatalságának életét, minél több program megvalósításával.

A folytatásában a diákpolgármester megnyitotta az alakuló ülést, melynek egyetlen napirendi pontja a diákalpolgármester-választás volt. Az alpolgármesteri posztra a választásokon második legtöbb szavazatot kapott Posztobányi Dára személyében tett javaslatot, aki a jelölést elfogadta. Más jelöltet egyetlen képviselő sem kívánt állítani, a szavazáson egyhangúlag támogatták jelöltet. A ceremónia záróakkordja a közös koccintás volt, ahol dr. Filvig Géza, Pécsi Vivien és a megjelentek kifejezték gratulációjukat.

 

Erről is tudnia kell