Íme a 8 legfontosabb kerti munka, amit februárban érdemes elvégezni!

Fagyvédelem: februárban még mindig előfordulhatnak kemény fagyok, pláne éjszakánként, ezért fontos, hogy gondoskodjunk a növényeink védelméről. Takarjuk le a déli oldalról fagyérzékeny növényeket, vagy védjük azokat a fagyott talajtól.

Fűnyírás: ha télen nem nyírtuk le a füvet, akkor februárban már itt az ideje. A túl hosszú fű nehezebben indul be tavasszal, és hajlamosabb a káros kórokozók megtelepedésére is.

Metszés: februárban érdemes elvégezni a gyümölcsfák és a bokrok metszését. A metszéssel javíthatjuk a növények formáját, és elősegíthetjük a virágzást és a terméshozamot.

Talaj előkészítése: ha tavasszal tervezünk veteményezni, akkor érdemes februárban már elkezdeni a talaj előkészítését. Távolítsuk el a gyomokat és az elhalt növényeket, majd lazítsuk fel a talajt.

Vetés és ültetés: februárban már elkezdhetjük a palánták előkészítését, és elültethetjük az első magokat is. Az ültetéshez érdemes választani olyan növényeket, amelyek jól tűrik a hideget, például a salátát, a spenótot vagy a retekfélét.

Tápanyag utánpótlás: ha nincs hó, és nincs fagy, akkor februárban is adhatunk tápanyagot a növényeinknek. Használjunk szerves trágyát vagy komposztot, amelyek javítják a talaj minőségét és elősegítik a növények fejlődését.

Gyomirtás: a gyomok elleni harcot már februárban el kell kezdeni. Az időjárásnak köszönhetően ugyanis hamar megjelenhetnek az első gyomok, amelyeket érdemes mielőbb eltávolítani, hogy ne okozzanak kárt a növényeknek.

Vízszintes metszés: az örökzöld növényeknél (például a tiszafánál vagy a babérmeggynél) érdemes februárban vízszintes metszést végezni, amely elősegíti a növény ágainak megfelelő fejlődését.

Az elmúlt napok gyönyörű napsütéses órái biztosan sokunkat késztettek egy kis sétára, amikoris a szerencsésebbek már akár csodálatos hóvirágok vakító szépségében is gyönyörködhettek! Álljunk meg mellettük egy percre, és csak nézzük őket!