Országos bajnokságon mutatkozott be a Kalocsai Hungarikumok pizza

Május ötödikén és hatodikán zajlott a Kincsem Parkban a Piaggio Pizzakészítő Bajnokság, ahol a tízfős nemzetközi zsűri Fetser Máté alkotását, a Kalocsai Hungarikumok nevet viselő pizzát is pontozta.

A Pizzico Pizza társalapító-tulajdonosától megtudtuk, a cél egy magyaros, illetve pontosabban egy kalocsai pizza elkészítése volt, amely a város mindkét hungarikumát bemutatja, így a kalocsai csípős füstöltpaprikás olajjal készült pizza kalocsai motívumokkal díszített porcelántányéron került bemutatásra, melyet a manufaktúra készített el számukra.

Fetser Máté kiemelte, számára rendkívül fontos volt, hogy helyi, környékbeli, kistermelőktől származó alapanyagokból készült pizzával induljon a bajnokságon, ahogyan az is, hogy jól tartott állatok húsából készüljön el a feltét. Mint elárulta, a Bakodpuszta Lovascentrumból származó őshonos szürkemarha húsa elmaradhatatlan hozzávalója volt a pizzának.

Megtisztelő, hogy szülővárosom elemeit tudtam képviselni egy fővárosi rendezvényen” – hangsúlyozta.

A zsűri nagy érdeklődéssel fogadta a Kalocsai Hungarikumok pizzát a versenyen, ráadásul hamarosan a Belvárosi Dallmayr kávéház vendégei is megtapasztalhatják ezt a hangulatot és ízvilágot, ugyanis a tervek szerint új pizzával bővül hamarosan a Pizzico Pizza étlapja.

Erről is tudnia kell