Kalocsán és a környező településeken is közvélemény-kutatást tartanak a Paksi Atomerőművel kapcsolatban

január 05 2024
A felmérés 2024. január 3-31. között zajlik.

Az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. megbízásából a Századvég Közéleti Tudásközpont Alapítvány kérdőíves lakossági felmérést végez a Paksi Atomerőmű 30 km-es körzetében élők körében. A közvélemény-kutatás célja felmérni, miként értékeli a lakosság az atomenergia és más energiaforrások szerepét. Feltárni, hogyan viszonyul a lakosság a környezetében fekvő atomerőműhöz, illetve felmérni az atomenergiával kapcsolatos ismereteket. A felmérés 2024. január 3-31. között zajlik. 

A kérdezőbiztosok személyesen keresik fel a Paksi Atomerőmű 30 km-es körzetében fekvő települések* lakosait, kérve segítségüket a válaszadásra. A válaszadás önkéntes és anonim, a kitöltő személye nem beazonosítható. A személyes lekérdezés nagy előnye, hogy az instruktor tud segíteni az esetlegesen nem világos kérdések értelmezésében. A 28 kérdésből álló űrlap kitöltése kb. 15 percet vesz igénybe. A felmérés során nagy hangsúlyt fektetnek a reprezentativitásra, így a nagyobb településeken kívül, mint Szekszárd, Paks, Kalocsa, Kiskőrös, a kisebb településekre is ellátogatnak a kérdezőbiztosok.

A portálunknak megküldött közlemény szerint nagyon fontos, hogy minél többen elmondják a véleményüket, hiszen minél magasabb a résztvevők aránya, a végeredmény annál hitelesebb lesz. Kérjük, ha a kérdezőbiztosok felkeresik Önt otthonában, segítse a munkájukat és szánjon időt a kérdőív kitöltésére!

A kutatással érintett települések: Akasztó, Bátya, Bogyiszló, Bölcske, Császártöltés, Dunaföldvár, Dunapataj, Dunaszentbenedek, Dunaszentgyörgy, Dusnok, Fadd, Fajsz, Foktő, Géderlak, Gerjen, Györköny, Hajós, Harta, Kalocsa, Kecel, Kiskőrös, Madocsa, Nagydorog, Németkér, Ordas, Paks, Pálfa, Pusztahencse, Solt, Szakmár, Szedres, Szekszárd, Tengelic, Tolna, Uszód

Erről is tudnia kell