Húsvét a Tanya Bisztróban

Számunkra egyik legszentebb ünnep a Húsvét. Mind a vallási szokásokra, mind a gasztronómiai hagyományokra nagy hangsúlyt fektetünk, és szeretnénk, ha ezek visszatükröződnének ételeinkben is.

Nagy kedvenc immáron évek óta a húsvéti sonkaleves tormával, mely minden évben nagy gondoskodással ám kicsit megreformálva kerül a terítékre a Tanya Bisztróban.

A sonkát megfőzzük, ha megpuhult kockázzuk, egy fazékban vajon pirítunk zöldségeket, répát, fehérrépát, zúzott fokhagymát. Ezután a vajon "lehúzatott" zöldségeket beletesszük az alaplébe, és abban főzzük tovább. Liszttel és kalocsai paprikával megszórjuk, felöntjük a sonka főző levét. Beletesszük a megpucolt, kockázott burgonyát, megmosott savanyú káposztát és a sonkát. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A tejfölt kikeverjük a tormával, liszttel és pár evőkanál levessel, majd besűrítjük vele a levesünket. Pici citromlé hozzáadásával készre főzzük. Tálalásnál citromlevet csepegtetünk rá és szórunk rá friss tormazöldet, ami pikánssá és csípőssé teszi.

Ami nagyon fontos még, és elengedhetetlen hozzávaló az Tanya Bisztró igazi húsvéti leveséhez, az nem más, mint a szeretet és a törődés Vendégeink felé!

Jó étvágyat kívánunk, és mindenkit szeretettel várunk!

Gyere Patajra, ne csak egy jó pacalra!