„Legyetek büszkék e szalagra, legyetek büszkék a több mint negyed évezredes iskolátokra!” – Szalagot tűztek az Istvánosokra

November 17-én a Nagyasszonyunk katolikus iskola aulájában tartották a Kalocsai Szent István Gimnázium végzős diákjainak szalagavató ünnepélyét.

A rendezvény a 12. évfolyamosok bevonulásával vette kezdetét, majd az egybegyűltek zenei aláfestés nélkül, közösen énekelték el a Himnuszt. Ezt követően a közelgő búcsúra, valamint első nagy megmérettetésükre, az érettségire készülő diákok nevében a 12.C osztályos Molnár Zalán Ferenc mondott beszédet, majd Perity Lajos, a gimnázium igazgatója szólt az iskola végzős tanulóihoz. 

Elhangzott:

Még nincs itt a búcsú ideje, még itt van az iskola védőburka, a tanárok, az osztályfőnökök, valamint a szülők nyújtotta biztos háttér. És itt vannak osztálytársak, akikkel jó együtt örülni, lelkesedni, tervezgetni a holnapot és visszaemlékezni a közös élményekre."

Az igazgatói beszédet követően az iskola hagyományai szerint előbb Perity Lajos igazgató tűzte ki a kék szalagot az osztályfőnökökre, akik pedig a végzős osztályaik tanulóit szalagozták fel. A rendezvény zárásaként a szalagavató bál koronáját jelentő tánc következett. A bécsi keringőt Perity Dóra és Farkas Éva tanította be.

 

 

Erről is tudnia kell