Dusnoki Csaba: Dunapataj történetében újabb mérföldkő a szelidi Sport és Szabadidő Központ megnyitása – Április 28-án nyit a Bowling Center!

április 24 2023
Szerző
Zsiga Ferenc
Öröm a találkozás, öröm, hogy a média munkatársainak ismét olyan új dologról tudok beszámolni, ami Dunapataj-Szelid életében mérföldkőnek számít. Bátran mondhatom, április 28.-a, péntek a község történetébe bizonyosan beíródik: Szelid üdülőfaluban ekkor adjuk át az év 12 hónapjában nyitva tartó új Sport és Szabadidő Központot, amely a Bowling Center nevet viseli – mondta Dusnoki Csaba, Dunapataj Nagyközség polgármestere, aki az új létesítmény mellett a nyári szezonra megállapított, szerencsére csak szerény mértékben emelkedő strand belépőjegyek áráról is tájékoztatta portálunkat.

A településvezető kifejtette: „A Sport és Szabadidő Központ létesítése onnan datálódik, amikor elhatároztuk, hogy Szelid felfelé ívelő útját tovább erősítsük. Eddig a vendégek időszakos jelenléte volt a jellemző, ami inkább a a tavaszi, nyári, őszi hónapokra tevődött, és a nyári időszakban csúcsosodott ki. Mi azt szeretnénk, ha Szelid, a Szelidi - tó iránt érdeklődők az év 12 hónapjában látogatnák az üdülőfalut és a tavat. Az új létesítménnyel azt is jelezni szeretnénk, hogy itt immár nem csak sétálni, horgászni, természeti csodákban gyönyörködni tud a látogató, hanem időjárástól függetlenül is aktívan el tudja tölteni a szabadidejét. Miután az egyik legfontosabb kincsünk az egészségünk, ennek a célkitűzésnek a jegyében építettük meg a Sport és Szabadidő Központot.
A létesítményben négy darab bowling pálya található. Természetesen a gyerekekre is gondoltunk, így gyerekpálya is létesült ;ha egy család, baráti társaság érkezik, ne csak a felnőttek, fiatalok, hanem a família kisebb tagjai is tudják élvezni a szolgáltatást.

Természetesen nem mindenkinek a bowling a kedvence, ezért egy játéktermet is kialakítottunk, amelyben a társasjátékon, biliárdon, a csocsón, a táncon keresztül a léghokiig minden megtalálható, és akár rossz idő esetén is a szabadidő aktív, kellemes eltöltését tudja biztosítani. Mindezek mellé egy büfét is létrehoztunk a szükséges kiszolgáló egységekkel, kulturált vendégtérrel, hogy aki megszomjazik, megéhezik, egy szendvicset, üdítőt, kávét, egy pohár sört is el tudjon fogyasztani, ezáltal is sokkal oldottabban, vidámabban tudja a szabadidejét nálunk eltölteni”mondta Dusnoki Csaba.


A polgármester hozzátette:  „A létesítmény a Belügyminisztérium 340 millió forintos támogatásával tudott megvalósulni, amelyhez az önkormányzat további mintegy 60 millió forint önerőt biztosított, hogy a beruházás valamennyi eleme maradéktalanul megvalósuljon. Ami tehát nagyon fontos, 12 hónapos lesz a nyitva tartás! Természetesen lesznek szünnapok, de igazából folyamatos működést biztosítunk.”

Dusnoki Csaba arra a kérdésünkre, hogy ki fogja az új létesítményt üzemeltetni, elmondta: 

Én azt vállaltam, amikor ezt a beruházást kitaláltuk, hogy a Szabadidő Központot a következő minimum három évben az önkormányzat intézménye működteti. Szeretnénk minden körülményt megismerni, hiszen ilyenben még nincs tapasztalatunk. Nekünk most elsősorban nem a profit a lényeg, hanem az, hogy működjön, ne legyen veszteséges, és a dunapatajiaknak, a járás, a térség lakóinak, az üdülő vendégeknek egy téli-nyári közösségi helyet tudjunk a Szelidi tónál biztosítani.”A polgármesternek az a kérdést is feltettük: Napjainkban az élet valamennyi területén emelkedő árakkal találkozunk. Ennek tükrében az idei strandbelépők árai hogyan alakulnak?


„Sajnos minden területen emelkedő árakkal találkozunk, és ha az inflációt nézzük, valaki erre hivatkozva már a 30-40 százalékos áremelésnél tart. Mi ennyivel nem emelünk, és büszkén mondhatom, a Vadkerti - és a kunfehértói tavat nézve még mindig olcsóbbak vagyunk. Az idei fürdőszezonban 200 forinttal fog a felnőtt, 100 forinttal pedig a gyermek belépőjegy ára emelkedni. Így egy felnőtt egész nap 1200, egy gyermek egész nap 800 forintért tud a strandon tartózkodni, és a kapcsolódó szolgáltatásokat igénybe venni. Mindezt úgy, hogy  Szeliden továbbra sem kell parkoló díjat fizetni.
Szeretettel várjuk a vendégeket a Szelidi - tónál, az április 28-án nyitó, tehát a május elsejei hosszú hétvégén már végig nyitva tartó, Bowling Center névre keresztelt Sport és Szabadidő Központunkban. Jöjjenek minél többen, nézzék meg a térség új nevezetességét, használják, sportoljanak együtt, közösen tegyünk az egészségünk, a jövőnk érdekében.” – zárta az interjút Dusnoki Csaba, Dunapataj Nagyközség polgármestere. 

                                                                    Zsiga Ferenc

 

Erről is tudnia kell