15 éves a Country Road zenekar – Négy vendég együttes fellépésével ünnepeltek

Július 1-jén délután öt órai kezdettel késő éjszakába nyúlóan, monstre koncerttel ünnepelte fennállásának 15. évfordulóját a kalocsai Country Road együttes. A Blue Knights LE MC motoros vezetéstechnikai és közlekedésbiztonsági családi napja keretében megtartott születésnapi bulin az ünnepelteken kívül négy zenekar állt közönség elé: az Accident zenekar kezdett, majd a kalocsai Eddie and Spacedogs következett Kalocsáról. A Country Road 20 órakor kezdett vendég fellépőkkel, majd a hartai New Generation, végül a bajai Metal Daze lépett színpadra.

A születésnapos zenekar történetét korábbi énekese, Walter Tamás ismertette, egyúttal köszöntötte a tizenöt éves Country Road együttest.

A Country Road együttes nevét a tragikus balesetben elhunyt John Denver Take Me Home, Country Roads című számából kölcsönözte, amely ma már a country zene himnuszának is tekinthető, egyben utal a zenekar zenei stílusára is.

A két alapító tag, Dabis Gábor Attila (Sodrás) és Papp Róbert, egy koncertről hazafelé menet határozta el, hogy Kalocsán létrehoznak egy olyan zenekart, amely a környéken kuriózumnak számít, és lehet rá bulizni, s különféle korosztályokat is megérint 8-88 éves korig. Az elhatározást tett követte, minek következtében a baráti társaságból Walter Tamás, Tóth Viktor és Harsányi Pál érkezett a zenekarba. Később Rózsa Ivett színesítette a csapatot mintegy fél évig, majd 2009 januárjától helyére Dunapataj csalogánya: Szűcs Beáta érkezett. Időközben Tóth Viktort a hegedű poszton Fekete Krisztián váltotta és csatlakozott a zenekarhoz Miskoltzy György Róbert, aki gitárszólóival teszi színesebbé zenéjüket.

A banda számára nem volt kérdés, hogy a Bojtorján, a 100 Folk Celsius, a Fonográf és a Kormorán lesz a zenei irányvonal. Vagyis a Western zene keleti változata, az Eastern, amely kizárólag magyar nyelven szólal meg, nyugati társával szemben fülünk számára kellemesebb hatást vált ki, s a mi életünkről szól. A hangszerek tradicionálisak: akusztikus gitár, hegedű, banjo, szájharmonika, valamint a modernebb hangzást előidéző elektromos- és basszusgitár, valamint dob.

Első fellépésük 2008 februárjában volt.
Zenéltek farsangi bálon, fesztiválokon, gyermeknapon, lakodalomban, falunapon, motoros találkozón, rock-kocsmában, rockfarsangon, segélykoncerten, a tornácon, az út szélén, a folyó partján…
Kalocsa város rendezvényeinek, illetve a foktői Pirates Family MC motoros találkozóinak is rendszeres közreműködői.
Az idők során olyan ismert zenekarok előtt léptek föl, mint a 100 Folk Celsius, Új Bojtorján, Deák Bill Gyula, Bikini, Edda, Pokolgép, Karthago, Paddy And The Rats, Firkin és a Don Attila Band – idézte föl Walter Tamás.


A zenekar tagjai:

Szűcs Beáta – ének, furulya
Busa Kristóf – ének, csörgő
Dabis Gábor Attila (Sodrás) – gitár, szájharmonika
Harsányi Pál – basszusgitár
Fekete Krisztián – hegedű
Miskoltzy György Róbert – szólógitár (+ az összes hangszer együtt)
Papp Róbert – dob

Író-olvasó találkozó a „Tábortűznél”

Az alkalom fényét emelte a délután folyamán az együttes alapítója, Kalocsa város díszpolgára, Papp Róbert író-olvasó találkozója, valamint másik zenekara, a Tábortűz együttes föllépése is.


Az író-olvasó találkozón Papp Róbert elmesélte, mikor és hogyan kezdett el gyerekverseket írni, kinek a költészete volt rá hatással, és beszámolt írói pályájának mérföldköveiről.
Néhány versét is felolvasta, és a megzenésített verseiből is hallhatott néhányat a közönség, majd dedikálta is a helyszínen a legújabb verseskötetét, valamint a Kalocsa könnyűzenei életét bemutató kötetét.


A Tábortűz zenekar kb. 3 éve alakult. Tagjai: Miskoltzy György szólógitár, ének, Fekete Zsolt cajón, ifj. Papp Róbert basszusgitár, ének, Papp Róbert ritmusgitár, ének. Dallamos magyar rock és pop slágereket játszanak.

Mi is volna alkalmasabb egy ilyen zenekar születésnapi partijának, mint egy

MONSTRE SZÜLINAPI KONCERT NÉGY VENDÉGZENEKARRAL

Ezért délután ötkor koncertek sorával folytatódott az ünneplés.

Accident

Elsőként a Simontornyáról érkezett Accident együttes köszöntötte az ünnepelteket.
A zenekar 1995-ben alakult, majd többszöri tagcsere után az utóbbi három évben trióvá apadt. Tíz éve már csak feldolgozásokat játszanak a közönség és a saját igényeik szerint, széles skálán mozogva a zenei palettán.

Jelenlegi felállás: Mészáros László (szólógitár), Heil Ákos (dob), Nagy Krisztián (bass/ének)


Eddie and the Spacedogs

Másodikként a kalocsai Eddie and the Spacedogs koncertje következett.

A zenekart 2022 januárjában alapították. Bár Eddie és "a Zűrkutyák" is sok-sok éves zenei tapasztalattal rendelkeznek, ez az első közös zenekaruk.
Dobosuk a legendás Rolls Frakció egykori dobosa, a billentyűs sokévnyi londoni és kanadai session- és partyzenészkedés után tért haza, basszusgitárosuk és gitárosuk több magyar előadó kislemezein és remixeiben működött közre, míg az énekesnő a rockabilly-szcénából érkezett.


Repertoárjukban egyaránt szerepelnek régi rock- és bluesklasszikusok Hendrixtől és Claptontól, motown-dalok, de a pop vagy funk sem áll távol a zenekartól. Céges partik, fesztiválok, város- és falunapok, születésnapok és esküvők kedvelt közreműködői – mutatkoznak be Facebook oldalukon, ahol videós ízelítőt is láthatunk tőlük.Főműsor: a 15 éves Country Road

Harmadikként maga az ünnepelt csapat lépett színpadra – ekkorra már tetőfokra hágott a hangulat.


New Generation

A sort már javában éjszakába nyúlva a hartai New Generation folytatta.
A zenekart 1993-ban alapította Madácsi János (gitár, Dér István (basszusgitár) ), Bodócz Ádám (gitár, ének), Horváth Ottó (dob), ám ma már csak a két utóbbi tag maradt akik Bodócz Viktorral (basszusgitár, ének) és Bodócz Lászlóval (gitár, ének) egészültek ki rock kvartetté.

 


Nagyrészt a ’60-as, ’70-es, ’80-as évek muzsikáit – így a Creedence, a Beatles, a Rolling Stones, a P. Mobil, a Bikini, a Dinamit, az AC-DC slágereit – játszották és játsszák a mai napig. Első fellépésük 1994. február 4-én a hartai Otthon Kisvendéglőben volt, majd a környező falvakban, kocsmákban – Fekete Horgony, Rock Breaker, Alibi Söröző, Black Wizzard, stb – játszottak hétvégenként 1995. Több tagcsere után a formáció 1999. októberéig működött, majd külföldi munkák és hazai tanulmányok miatt a zenekar szünetelt.


2004-ben a banda alakultak újjá a régi néven, de újult erővel, a következő felállásban: Bodócz Ádám (gitár, ének), Bodócz Viktor (vasszusgitár, ének), Bodócz László (gitár, ének), Horváth Ottó (dob)

Metal Daze


Már vasárnapba átnyúlóan a bajai Metal Daze zárta a sort.

A Metal Daze zenekar 2010-ben alakult. Repertoárukat kizárólag a ’80-as és ’90-es évek legnagyobb külföldi és magyar heavy metal zenekarainak – Judas Priest, Black Sabbath, Iron Maiden, Metallica, Pokolgép, Ossian stb. – feldolgozásai adják.

Felállás:
Szerezla Ákos – ének, Cselik Flórián – ritmusgitár, – Buzási Vendel – szólógitár, Stefánovits „Stefi” Péter – dob, Juhász Dávid – basszusgitár.

 

Erről is tudnia kell