Forgalmirend-változásra kell számítani a temető körül!

Csokorba szedtük a legfontosabb tudnivalókat a közelgő Mindenszentek, és halottak napja alkalmából.

Október 31-től változik a temető körüli közlekedési rend
A közlekedésforgalmi változás 2023.10.31-én (kedd) 07:00 órától, egészen 2023.11.02-án (csütörtök) 07:00 óráig lesz érvényben. A legfőbb változás a temető főbejárata előtt elhelyezkedő Béke utcát érinti, melynek forgalma a Petőfi Sándor utca felől egyirányúsításra kerül, az Alkony utca felé. A járművek elhelyezésére ideiglenes parkoló kerül kialakításra, a Nagymező utca - Legelő sor kereszteződése mellett elhelyezkedő zöld övezetben, melyet a KRESZ által meghatározott „várakozóhely” közúti jelzőtábla jelöl. A fenti időszakban a gépjárművek parkolási lehetőségének megkönnyítése érdekében, a Petőfi és Béke utca környezetében lévő zöldterületek is használhatók várakozásra.

Gyásznapokhoz méltón, meghosszabbított nyitva tartással várják a hozzátartozókat
A kalocsai köztemető október 28. és november 1. között reggel 8-tól este 9 óráig tart nyitva. Természetesen mind a négy bejáratot lehet használni ebben az időszakban, gépkocsival kizárólag érvényes mozgáskorlátozott igazolvány birtokában, a Nagymező utca felől lehet behajtani.

Közös imádság és gyertyagyújtás Mindenszentek ünnepén
A hagyományokhoz híven idén is lesz november elsején, Mindenszentek idején a kalocsai önkormányzat szervezésében, közös gyertyagyújtás a temetőben. A 16 órakor kezdődő közös megemlékezésen az imádságot Dr. Bábel Balázs Kalocsa-kecskeméti érsek mondja a városi köztemerőben.

Nemcsak a megemlékezők látogatnak ki a temetőkbe, hanem a bűnelkövetők is

Mindenszentekhez és a halottak napjához közeledve egyre többen látogatnak ki a temetőkbe, hogy megemlékezzenek elhunyt szeretteikről. Azonban fontos ilyenkor is vigyáznunk, ugyanis könnyedén áldozattá válhatunk, ha nem figyelünk értékeinkre. 

- Ne vigyünk bankkártyát, személyes okmányokat, amire ott nincs szükségünk, vagy túl sok készpénzt, ugyanis a bűnelkövetők kifigyelik, ha ott hagyjuk a táskánkat a sír szélén, ameddig elmegyünk vízért például.

- Soha ne hagyjunk őrizetlenül értékeinket, ha egyedül vagyunk, ha pedig nem egyedül látogatunk ki, mindig maradjon valaki a sírnál! Ez az előkészületekre is vonatkozik. 

- A bűnelkövetők célpontjai lehetnek továbbá a temetők környékén parkoló autók. Táska vagy más érték ne legyen látható helyen az utastérben: takarjuk le, vagy használjuk a csomagtartót!
Erről is tudnia kell