Múzeumok éjszakája 2023

Különleges programokkal és meghosszabbított nyitvatartással várják a látogatókat a Viski Károly Múzeumban, a Nicolas Schöffer Gyűjteményben, a Városi Galériában és a Kalocsai Képtárban.

Június 24-én, szombaton 19 órától rendezik Kalocsán a Múzeumok Éjszakáját.

A rendezvény központi helyszíne ezúttal is a Viski Károly Múzeum lesz, ahol este héttől az udvaron és a gyűjtemény termeiben egyidejűleg futnak majd a programok. A múzeumban kiállítások, játékos vetélkedők, diaporáma-vetítés, mézeskalács-kóstoló, valamint kézműves foglalkozások várják a vállalkozó szelleműeket.

Az udvaron is folyamatosan történik majd valami, színdarab, divatbemutató, valamint jazz koncert is szórakoztatja az érdeklődőket, éjfélkor pedig tűzgyújtással űzik el az éjszaka sötétjét.

Az idei esztendő egyik újdonsága, hogy most először adják át a Pro Museo Kalocsa-díjat, rögtön kettő olyan személynek, akik valamilyen formában kiemelkedően hozzájárultak a múzeum működéséhez.

Mint azt Romsics Imre múzeumigazgatótól megtudtuk, az elismerést ezentúl minden évben odaítélik majd valakinek.

A Városi Galériában este héttől tizenegyig Budai Viktória művészettörténész segítségével tárlatvezetésen ismerkedhetünk a Kék Madár Fesztiválhoz kapcsolódó Konok Tamás festőművész alkotásaiból nyílt kiállítás anyagával.

A Schöffer Gyűjteményben este héttől Németh „kassa” Gábor fényművésszel kalandozhatnak az érdeklődők a végtelen térben és rajzokat kelthetnek életre Schöffer mágikus fénydobozában.

A Kalocsai Képtárban Vinczellér Imre festőművész személyesen fogadja az érdeklődőket, míg az emeleten óránként más vetített előadással várják a látogatókat az Utazó Planetárium közreműködésével.

Az egész estére szóló, négy helyszínen zajló program belépődíja felnőtteknek 1200 forint, 18 év alattiaknak ingyenes. 

 

Erről is tudnia kell