Majka lép színpadra az idei városi majálison

Kulturális és gasztronómiai programokból sem lesz hiány május elsején és az azt megelőző napon Kalocsán: a kétnapos programsorozat részleteiről április 8-án dr. Filvig Géza polgármester, Zsikó Zoltán, a Kalocsai Innovációs és Közművelődési Központ igazgatója, valamint Németh József Venesz-díjas gasztronómiai szakember tartott sajtótájékoztatót.

A sajtó képviselőit Zsikó Zoltán köszöntötte, majd dr. Filvig Géza felidézte, a 2023-as év volt az első, amikor a pandémia után már szabadon lehetett különböző városi rendezvényeket tartani. Nagy sikert aratott a Paprikafesztivál, a jubileumi főzőverseny és a nagykoncert. A 2024. évi programok összeállításánál merült fel, hogy a majálist is hasonló módon tegyék emlékezetessé. Mint a polgármester kiemelte: idén az önkormányzat költségvetése stabil, jó alapot biztosít a tervezett magas színvonalú programok megvalósításához, melynek kapcsán köszönetét fejezte ki Zsikó Zoltánnak és munkatársainak.

A folytatásban Németh József Venesz-díjas gasztronómiai szakember beszélt a már 20 évvel ezelőtt is a nevéhez köthető, jubileumához érkezett programról, amely akkor és most is az Európai Unióhoz csatlakozásról szól.

Ezt követően Zsikó Zoltán köszönetét fejezte ki, majd ismertette a részletes programot, melynek az Érsekkert ad otthont. Mint elmondta, a városi majális április 30-án a Kalocsai Hagyományőrző Egyesület közös májusfaállításával kezdődik. Az eseményen Pogrányi Miklós és zenekara muzsikál. Kedden 20 órától hajnali 2 óráig a Platán Rendezvényközpontban DJ Gabóval retro diszkó várható. Május elsején pedig ismét kézműves kirakodóvásár, játszótér, vidámpark és gasztrokert várja a látogatókat.

 A részletes program elérhető a Kalocsai Innovációs és Közművelődési Központ Facebook oldalán.

 

 

 

 

Erről is tudnia kell