Extrém hőség, fergeteges hangulat, kitűnő szervezés a bátyai Családi Pikniken

július 17 2023
Szerző
Zsiga Ferenc
A jó helyszínválasztásnak, a rendezvénynek helyet adó parknak és a vele szemben lévő művelődési háznak köszönhetően valamennyi programelemet hiánytalanul, késő délutántól már százak részvételével, fergeteges hangulat mellett élvezhették a résztvevők szombaton a Családi Pikniken. Egyedül a gyerekek számára meghirdetett aszfaltrajzversenyből lett rajzverseny, a kicsiket értelemszerűen nem engedték a felforrósodott bitumenre, kis alkotásaikat papírra vetették.

A családok felhőtlen kikapcsolódását célul tűző rendezvény legtöbb programeleme kimondottan is a község szemefényeinek, a gyerekeknek szólt; ők voltak, akik azért a valamennyi korosztálynak rendezett műsorfolyamban maguk köré gyűjtötték a sikerüknek – mások mellett az első pónilovaglásnak, terepautózásnak - mindennél jobban örülő anyukákat, apukáka, nagymamákat, nagypapákat, a szélesebb rokonságot. Ekképpen a nagyrendezvény ezúttal is minden tekintetben rászolgált a Családi Piknik, Családi Nap elnevezésre.

Az önkormányzat és a helyi horvát nemzetiségi önkormányzat közös szervezésében zajló program első részében Herman-Vida Anett könyvtáros várta a Faluházba a rajzversenybe benevezett gyerekeket. Ne is menjünk tovább, a 12:30 órai eredményhirdetéskor Fekete Csaba polgármester a kicsit lámpalázas, izgulós gyerekek közül az első helyezett Ivó Mártonnak, a második helyezést elért Anisity Nikolinának, és a harmadik legjobb alkotást készítő Tamaskó Liának adta át az ajándékokat és a vele járó okleveleket.
A rajzversennyel egy időben Váczi Péterné Erika Kerekítő manóval várta a legkisebbeket, ők még leginkább szüleik ölében ülve élvezhették a nekik kitalált játékokat és mondókákat. A kicsit nagyobbacskákat mások mellett a vármegyei önkormányzat mesebusza, csillámtetoválás, családi kézműves foglalkozás, 13-16 óráig pedig pónilovaglás és terepautózás várta. Nem feledkezhetünk meg azokról a lelkes kutyatulajdonosokról sem, akik kedvenceiket a gyerekek szórakoztatására hoztak el a Családi Piknikre.

Déltől egészen késő délutánig az önkormányzat valamennyi vendégnek nagyon finom, tejföllel vastagon megkent, sajttal gazdagon meghintett lángossal kedveskedett, amely után mindenki, mind a tíz ujját megnyalhatta.

13 órakor a hőmérő színes alkoholszála éppen a nap legmelegebb értékét, a 37 fokot mutatta, amikor Fekete Csaba hivatalosan is megnyitotta a rendezvényt. Az egyébiránt más alkalmakkor is lényegre törő kommunikációjáról ismert polgármester ezúttal már csak a hőség miatt is rövidre fogta köszöntőjét.


Forrás: KALOhírek


Ám azért dióhéjban felvázolta mindazokat a közelmúltban megvalósult és a várható fejlesztéseket, amelyekre a település méltán lehet büszke lehet. Ezekre külön cikkben visszatérünk.

A folytatásban a Bátyai Rozmaring Népdalkör tagjai rendkívül tiszta énekhangon magyar és horvát nyelven népdalokat szólaltattak meg, melyről egy részletet megtekinthetnek a KALOhíreken!


Forrás: KALOhírek


Ezt követte a Dunapataji Fényes Csillag Citerazenekar fellépése, a népi hangszeresek helyi és Kárpát-medencei dalokat adtak elő, nagy sikerrel, majd a műkedvelő zenészeket a profik váltották a színpadon, a 100 tagú cigányzenekar kisegyüttese Mága Ernő prímás vezetésével magyarnótákat és operetteket muzsikált. A műfaj kedvelőinek szóló műsor a román Dinicu Pacsirta szerzeményének virtuóz cimbalomszólóval színesített előadásával zárult.

A családokat lázba hozó lángosevő versenyt, a férfiak csizmahajítását, a hölgyek sodrófahajítását is érdeklődés kísérte, a győzteseknek ajándékokkal kedveskedtek.

Elismerések

A humoros blokk zárása után Bátya Község Önkormányzata elismeréseit, díjait Fekete Csaba polgármester adta át. Ennél a résznél azért igencsak felkaptuk a fejünket, mert ezúttal a bátyai fiatalok nem túlzás, országra -, világraszóló sikereit ismerte el a falu közössége.

Az elismerések átadását a Country Road zenekar nagyszerű gyermekkoncertje követte, amelyen az ikonikus magyar mesék zenei betétei csendültek fel.

Esti koncertek, tombolasorsolás

Miután a süteményversenyen legjobban teljesítő lányok, asszonyok is megkapták jutalmukat, a folytatásban a Veracruz zenekar élvonalbeli magyar és nemzetközi dalokkal szórakoztatta, hívta táncba a közönséget.
Közbeiktatva egy kis pihenőt, megtartották a tombolasorsolást és a vízmegtartó Life program ki - mit –tud játéka győztesei között kisorsolták az értékes vízgyűjtő edényeket. A Veracruztól ezúttal is nehezen búcsúzott a közönség, de csalódás a folytatásban sem ért senkit, a művelődési ház előtti placcon kivilágos kivirradtig tartott a horvát táncház, majd az utcabál.

Erről is tudnia kell