Kecskeméti Dávid spanyol akadémián focizik tovább

augusztus 09 2023
Szerző
Tamás Ferenc
Kecskeméti Dávid a további bajnoki küzdelmekből tavasszal kizárt KUSE csapatkapitánya a spanyolországi Nestic Sports Academy (Barcelona) csapatában folytatja tovább labdarúgó pályafutását az idén nyártól. Dávid, egyébként Spanyolországban született Alicante városában 2006. decemberében, így az ifjú tehetség szinte hazatér majd Spanyolhonba.

Dávidról tudni kell, hogy a kalocsai Méhecskék SE színeiben ismerkedett meg a játék alapjaival, majd hamar kitűnt korosztálya focistái közül és előbb Paksra, majd Kecskemétre igazolt.

Alig tizenegy évesen a Méhecskék SE klubjából mindössze két mérkőzés (1 gól) után, a Paksi FC-be igazolt a 2018/19-es évadra, majd a következő bajnokságot már a Mercedes KLC utánpótlás színeiben a Bács megyei megyeszékhelyen a csapat utánpótlását erősítette. Itt, a 12 mérkőzésén 21 góljával (!) lett klubja gólkirálya, ám a 2020/21-es szezont már ismét a Méhecskék SE utánpótlását erősítve töltötte. Ebben az időszakban tizennyolc mérkőzésén 18-szor kezdőként szerepelt, ahol 17 találatot jegyezhetett, amellyel ismét a legjobb gólvadászok között találhattuk.

A 2021/22-es évadtól már az édesapja által megálmodott és vezetett Kalocsai Utánpótlás SE csapatában osztotta a gólokat - 35 meccsén is kezdőként lépett pályára és 20 gólig jutott, amivel ismét csapata házi gólkirálya volt.

A következő évadban aztán a KUSE csapatát a szövetségi illetékes versenybizottság kizárta a bajnoki küzdelmekből. Dávidnak ebben a szezonban csupán hét meccs jutott, ahol két gólt ért el. Még ezen a tavaszon a szülei kivitték Spanyolországba, ahol több helyen is örömmel fogadták a tehetséges focistát. Így, Kecskeméti Dávid Antonio “ismét spanyol lett”, és a ma még mindig csak 16 éves fiatal focista nemsokára spanyol színekben rúgja majd a labdát. Csapata a Nastic Sports Academy (Barcelone) szinte a világ minden szegletéből gyűjti a tehetséges fiatal focistákat. A hely egyben  főiskolai campus is, hiszen a hallgatói minden tantárgyat angolul, spanyolul és katalánul tanulnak. Amire Dávid még igazán büszke lehet, hogy egyetlen magyarként van ott a világ számtalan nációja közül. Az akadémiai csapat a katalán I. osztályban szerepel, szinte nemzetközi válogatottként. Szeptember 10-én kell majd Dávidnak a kollégiumba beköltöznie, aztán jöhetnek az ősz erőpróbái az Alicantéban született kalocsai fiú számára.

Erről is tudnia kell