Díszpolgáravatás, tucatnyi elismerés, vidám programok a XXIII. Géderlaki Falunapon

augusztus 07 2023
Szerző
Zsiga Ferenc
Hihetetlen érzéketlenségről tett tanúbizonyságot az időjárás augusztus 5-én, szombaton délután, a géderlaki falunap kellős közepén. Éppen akkor szakadt le az ég, amikor a községben az elmúlt egy évben születetteket és szüleiket emléklappal, virággal köszöntötte Katona György polgármester. A kis kellemetlenség persze nem változtatott azon, hogy a gyermekek neve már egy-egy fémtáblácska formájában díszíti az Életfa 2022. évi ágát és a falunap közönsége a nap hátralévő részét is vidáman töltötte.

Szerencsére a község legnagyobb rendezvénye nagyobb részt ezúttal is a már jól bevált forgatókönyv és logisztika szerint zajlott: a szervezők fedett színpaddal és hatalmas rendezvénysátrakkal, fedett nézőtérrel készültek, így csak a gyerekek szórakoztatására érkezett ugrálóvár és körhinta felállítása maradt el. Minden egyéb programot a meghívó szerint megtartottak, de menjünk sorba.

A péntektől vasárnapig tartó műsorfolyam gerincét a szombati nap eseményei adták, amelyek a Kobolya horgásztónál 7 órától rendezett halfogó versennyel indultak. A horgászversenyre benevezők közül csak két órája maradt a pecázásra azoknak, akik a nagyiskola udvarán megrendezett Családi focibajnokságon is részt vettek. A horgászverseny azzal zárult, hogy az első három helyezett ezúttal csupán 3 kilogramm alatti zsákmányt tudhatott magáénak.

A 15 órai polgármesteri köszöntőt a 2023. évi elismerések átadása és a laudációk felolvasása követte.

Katona György polgármester
Forrás: Zsiga Ferenc

Géderlak díszpolgára címet adományoztak Czabainé Csada Márta nyugdíjba vonult jegyzőnek, akit több mint 40 éves közszolgálati jogviszony köt a községhez. Jegyzői kinevezését 1991-ben kapta Géderlakon, majd 1997-től körjegyzői feladatokat is ellátott.

Czabainé Csada Márta
Forrás: Zsiga Ferenc

Géderlak Községért Díjban részesült Bukorné Juhász Andrea, aki 1993 óta a géderlaki önkormányzat dolgozója.

Géderlak Községért Díjat adományoztak a Géderlaki Szent László Óvoda és Iskola intézménynek. A díjat Katonáné Kovács Krisztina, az intézmény vezetője vette át.

Géderlak Községért díjjal ismerték el Rakiás László munkásságát, aki aktívan vesz részt a falu köz- és sportéletében.

Életpálya díj elismerést adományoztak Németh Istvánné tanítónak, aki 33 éve a helyi iskola kiváló pedagógusa.

Géderlak emlékplakett díjat vett át Géderlak községben végzett kiemelkedő jelentőségű, az idősek gondozásában kifejtett munkájáért Orsósné Kiss Marianna, Diószegi Istvánné és Bukor Éva.

A közönséget a délután hátralévő részében az óvodások és iskolások népi tánca, a Katolikus Egyház Férfikórusa, a Géderlaki Népművészeti és Kulturális Egyesület gyermek és felnőtt tánccsoportja szórakoztatta. A színpadi produkciók a Panna Bál Buborék mesekoncerttel, a Musicaltól az operettig című összeállítással és az óriásbábos előadással folytatódtak.

A falunapi programot szombaton a Neoton show műsora és DJ Simi hajnalig tartó retro discoja zárta.

Erről is tudnia kell