XIII. Tókerülő örömfutás Szeliden

augusztus 10 2023
Szerző
Tamás Ferenc
2023. augusztus ötödike újra Kalocsa és térsége legnagyobb formátumú sportrendezvénye volt, ahol a hagyományos Szelidi-tó Futást immár tizenharmadik alkalommal profi módon rendezte meg a Kalocsai Földön Futók Egyesülete, ahol közel félezer próbázó és legalább ugyanennyi érdeklődő kísérte figyelemmel a verseny történéseit.

Az ideális környezet, a tópart hétvégi színes forgataga csak emelte a sportrendezvény színvonalát, ahova szívesen jönnek el az ország távolabbi régióiból is a futás szerelmesei. Idén, talán az égiek is kegyeikbe fogadták a próbázókat, hiszen nem volt rekkenő hőség, mint az előző években, igaz a frissítő eső lába “ott lógott a levegőben”.


Forrás: Tamás Ferenc

A Szittyótér így igencsak megtelt a futók sokaságával, akik bemelegítéséről Bodnár Erika fitneszoktató ezúttal is profi módon gondoskodott. Posztobányi Zoltán a rendező egyesület házigazdája - Kalocsa város futónagykövete - igyekezett Erika intelmeit betartani, majd a bemelegítés után sorba szólította a versenyzőket kategóriáik és versenytávjaik időrendje szerint. Előbb a 33 km-es táv (3 kör a tó körül) mintegy félszáz indulóját, majd pár percre rá a 22 km-es etap (2 kör a tó körül) népes mezőnyét, utána pedig a 11 km-en indulókat.
Legvégül a 4 km-es táv versenyzői sorakoztak fel a rajtkapunál, hogy teljesítsék próbájuk kihívásait.


Forrás: Tamás Ferenc

A résztvevők aztán a célba érkezéskor egyedi készítésű emlékérmeket vehettek át, amelyet idén is a kalocsai Porcelán Kft. készített. Aki ott volt és részese lehetett a tópart látványos forgatagának, az örök élménnyel gazdagodott ezúttal is, pláne ha teljesítette a próbát és ismét sikerült legyőznie a verseny kihívásait, no meg persze önmagát.


Forrás: Tamás Ferenc

Köszönet a verseny főtámogatóinak - Dunapataj Nagyközség Önkormányzata, Dunapataj Reál Élelmiszerbolt, Grőb Kft. Harta, TESCO - Kalocsa, Ferdinánd és Társa Kft. - rövidáru-kézimunka, Kalocsai Porcelán Kft., Absolute Live Akasztó-, valamint az egyesületi tagok népes táborának, akik a program lebonyolításában segédkeztek a frissítőpontokon és a verseny előzetes szervezésében, valamint a rendezésben. 

Erről is tudnia kell