Minden eddiginél többen csodálták meg élőben Európa legnagyobb tűzijátékát

augusztus 25 2023
Szerző
Mészáros Boglárka
Címkék
Idén minden idők leglátványosabb fény- és tűzijátékával, valamint drónshowjával ünnepeltük Magyarország születésnapját. Az eseményt minden eddiginél többen követték a Szent István rendezvénysorozat helyszínein, ugyanakkor a közmédia televíziós közvetítése is nézettségi rekordot döntött.

Magyarország születésnapján idén is hatalmas fesztiválforgatag töltötte meg Budapestet – a látogatók több mint 20 rendezvényhelyszínen, száznál is több programmal ünnepelhettek Szent István-nap alkalmából. A háromnapos eseményt ezúttal is a Tűz és fények játéka koronázta meg – a pirotechnikai elemeket, fényjátékot, épületfestést és drónbemutatót magába foglaló, fél órán át tartó attrakció rendkívül felemelő és olykor katartikus élményt nyújtott a vendégek számára.

A nemzet történelmét életre keltő, komplex vizuális showműsort 34 ezer pirotechnikai effekt tette lehetővé, amelyeket 230 irányítási pontról lőttek a magasba, a színvonalas fényjátékért és épületfestésért pedig több mint 1100 intelligens lámpa, 61 nagyteljesítményű lézeres projektor, és további 34 lézerberendezés felelt. A Tűz és a fények játéka záróakkordjául szolgáló drónshowban 896 pilóta nélküli repülőeszköz varázsolta a nézők szeme elé nemzeti történelmünk jelképeit.

A Szent István Nap rendezvénysorozat 2023-ban minden eddiginél több érdeklődőt vonzott a nemzet fővárosába, ami jelentősen hozzájárul a fővárosi turizmus szárnyalásához, illetve a megvalósításban résztvevő több tízezer vállalkozás forgalmához.

Erről is tudnia kell