Kalocsai úszók sikerei – Két versenyen is remekeltek, országos kvalifikációt szereztek

Szép eredményeket értek el ifjú úszóink a nyári versenyeken. A legnagyobb siker, hogy a 2009-ben születettek korosztályában három versenyzőnk, Posztobányi Valér, Magyar Botond és Maros Dávid is kvalifikálta magát az LV. Országos Gyermek Bajnokságra.

A Kalocsai Úszó és Vízilabda Egyesület utóbbi három éve számos nehézséget tartogatott. Évi legalább hat hónapig nem tudtak edzeni Kalocsán, így hetente 2-3 alkalommal jártak a gyerekek Bajára, hogy folytatni tudják a felkészülést. Busa Attila vezetőedző remélni sem merte, hogy idén a 2009-ben születettek korosztályában három versenyző is meg tudja úszni az országos szintidőt, így kvalifikálva magát az LV. Országos Gyermek Bajnokságra. Posztobányi Valér, Magyar Botond és Maros Dávid azonban megcsinálta.

Posztobányi Valér a 100 méteres mellúszásban 5. időeredménnyel jutott az „A” döntőbe, ami óriási bravúr. A döntőben tovább tudta javítani elért időeredményét. A 200 méteres mellúszásban a kitűzött reális cél a legjobb húszba kerülés volt, de Valér ezt is túlszárnyalva a tizedik helyen zárt.
Magyar Botond és Maros Dávid szintén koncentrált versenyzést mutattak, egyéni csúcsokat úszva végeztek a középmezőnyben.

A Gyermek Bajnokságot követően került sor az Országos Ifjúsági Bajnokságra, ahol Lakatos Bence ért el kimagasló eredményeket. Fő versenyszámában, az 50 méteres pillangón hatodikként került a döntőbe, ahol javítani tudott időeredményén, az 50 méteres gyorsúszás „B” döntőjét pedig magabiztosan nyerte.

Az eredményekhez hozzájárult a városi uszoda nyári nyitva tartása is, hiszen ezzel vált lehetővé a heti kilenc edzés. De a gyerekek és edzőik, Busa Attila, Petróczki Dániel, Tompai Gábor, valamint Tóth Erna elhivatottsága nélkül mit sem érne. Így viszont bíztató, hogy van utánpótlás, a gyerekek a nyarat végigdolgozták, és kimagasló formában vannak, így bizakodóan vágnak neki az őszi versenyszezonnak.

Erről is tudnia kell