Egymilliárdos pályázati forrásból valósulhat meg az Uszoda energetikai korszerűsítése

Jó esély van arra, hogy a Kalocsai Csajda Gyógyfürdő és Uszoda energetikai korszerűsítése a Bács-Kiskun Vármegyei Önkormányzatnál lévő Területi Operatív Program Plusz európai uniós, nettó 1 milliárd forint vissza nem térítendő támogatásából valósuljon meg. Dr. Filvig Géza polgármester a tanácskozáson hangsúlyozta: a cél az, hogy a megújuló uszoda stabilan, folyamatoson és költséghatékonyan tudjon üzemelni.

A pályázatot a Bács-Kiskun Vármegyei fejlesztési Ügynökséggel és a pályázatot előkészítő szakemberekkel folytatott egyeztetést követően az önkormányzat - a városi képviselő-testület február 28-án, szerdán tartott rendkívüli ülésén hozott határozata értelmében – 2024. március 4-ig benyújtja.

A tanácskozáson az előterjesztést jegyző dr. Filvig Géza polgármester és Boromisza Viktor Városüzemeltetési és Városfejlesztési Osztályvezető által elmondottakból kiviláglott: az energetikai korszerűsítés megvalósításának fontos, talán a legfontosabb része annak 850 méter mély kútnak a mintegy 240-270 millió forint költségen történő megfúrása.

 

Erről is tudnia kell