Nem volt két osztály különbség a mérkőző felek közt

május 10 2023
Szerző
Tamás Ferenc
Címkék
Aki látta a meccset, tanúsíthatja, mindvégig egyenrangú ellenfele volt az Uszód a kecskemétieknek.

Az égiek jóvoltából, majdnem elmaradt a meccs. A kezdés előtt eleredt az eső, gyülekeztek a zivatar-és viharfelhők, amelyek elijesztették a szurkolókat és a környékbeli csapatok drukkereit is. Olykor dörgött és villámlott is, így alig száz fő volt jelen a helyszínen, a Megyei Kupa 5. játéknapján.

A “megyehárom” Nyugati csoportjában dobogóra hajtó uszódiak az első osztályú vármegyei bajnokságban idén botladozó Kecskeméti LC gárdáját fogadták, ahol a házigazdák mindent latba vetettek a továbblépésért, ám a végére sikerült megtörnie a vendégeknek az uszódiak hősies ellenállását. A 90 perc hozadéka elsősorban az lehetett hazai szempontból, hogy a hősiesen vitézkedő uszódiak eltüntették a két bajnoki osztály különbséget a találkozó során. Ami érdekes, hogy a megyeszékhelyi gárda két büntetőhöz jutott, amelyből az egyiket gólra váltotta. A másik találatot a fiatal Selmeci Márk jegyezte a mérkőzés 87. percében, a találkozó finisében. Így, az első osztályban szereplő együttes igazolta a papírformát. Az első büntetőt az NB I-es múlttal is rendelkező Patvaros Zsolt hagyta ki, aki megfordult a Debrecen, a Nyíregyháza, a KTE csapatainál is.

Uszód KSE - Kecskeméti LC 0-2 (0-0)
80 néző, vezette: Tóth Csaba
Uszód: Bodó G.-Horváth R., Leták Zs. (Ács A.), Zorván M., Máté B.-Sipos J. (Zorván Sz.), Borsos T., Ház T., Vinkó M.-Kiss B.-Deli D.
Edző: Kiss János
Gólszerző: Varga Mihály (0-1) tizenegyesből az 54., Selmeci Márk (0-2) a 87. percben.

 

Erről is tudnia kell