Programok Kalocsán

Mást se hallok baráti beszélgetések vagy bolti sorbaállás közbeni “hallgatózások” alkalmával, minthogy Kalocsán nincs semmi, nem történik semmi, nem rendeznek semmit, nem lehet elmenni sehova...

Hát akkor nézzünk már utána egy kicsit az objektivitás szemüvegén keresztül ennek a dolognak.

Különösen érdekes lehet ez a tények tükrében (már pedig azok makacsok) amelyek azt mutatják Facebook-posztok, KALOhírek, Korona Rádió, újságok, plakátok, LED-fal hirdetések formájában, hogy bizony azért vannak itt lehetőségek a szabadidőt értelmesen eltölteni szándékozok számára.

Ezekből az látszik, hogy sok-sok ember dolgozik azon, hogy mi kalocsaiak, érdeklődésünk, kedvünk szerint ellátogathassunk jobbnál jobb programokra. Van, aki hivatásból, van, aki hitvallásból, van, aki hobbiból, időt, pénzt, energiát nem sajnálva szervez programokat NEKÜNK!

A teljesség igénye nélkül hadd említsek meg néhányat közülük.

A Fazekas Alkotóházban Kovács Laci barátom töretlenül szervezi a kiállításokat, előadó esteket, beszélgetéseket.

A Könyvtár dolgozói folyamatosan kínálják a hét szinte minden napjára kicsiknek és nagyoknak a színvonalasnál színvonalasabb előadásokat, játékokat, előadói esteket, könyvbemutatókat...

Az Octopus Egyesület igazi civíl szervezetként a megalakulásakor meghirdetett célok mentén folyamatosan szervez mindenki számára elérhető, kellemes kikapcsolódást, jó találkozási, beszélgetési lehetőségeket kínáló színvonalas rendezvényeket.

A sokak által nem kedvelt KIKK is dolgozik minden híresztelés ellenére (egyébként a Könyvtár is a KIKK része) és újra mehetünk színházba, meg jó kis retró május elsejére az Éribe.

Az Old Motors továbbra is lendületben van, érdemes hozzájuk is ellátogatni az általuk szervezett koncertekre.

A politika iránt érdeklődőknek a KJE kínál más programjai mellett rendezvényeket.

Sorolhatnám még és elnézést kérek azoktól, akik kimaradtak ebből a felsorolásból, mert bizony még sok-sok magánszemély, civil szervezet dolgozik azon, hogy mi jól érezhessük magunkat és értelmes, tartalmas programokkal tölthessük el szabadidőnket.

De!

Azért van itt egy kis bökkenő kedves ”itt semmi sincs, itt semmit nem lehet csinálni” Barátaim! Nagyon elszomorító látvány olyan rendezvényeken ülni, ahol a 100 fős rendezvényteremben 20-30 érdeklődőt számlálnak a szervezők. Vagy érdeklődés hiányában valami elmarad.

Azt látom én, hogy könnyű állandóan azt szajkózni, hogy “ nincs itt semmi, amire el lehetne menni “. De, amikor van valami – márpedig szinte – mindig van, nem jöttök el, közületek nincs ott senki!

Arra kérek mindenkit, hogy tiszteljük meg azokat, akik értünk, nekünk dolgoznak azzal, hogy elmegyünk a rendezvényeikre.

Ha ezt megtesszük, na, az már nem semmi!


Török Ferenc