Öregfiúként hunyt el, de Örökifjú volt

július 23 2023
Szerző
Tamás Ferenc
Címkék
Elment az Imó… mert mindenki csak így ismerte a Miske NB II-es csapatának bal oldali motorját, aki korábban a Budapesti Spartacus, a Ferencváros, az MTK-WM, az Eger SE, a Bajai SK és végül a Miskei TSZ SK NB-s csapatainak kiváló játékosa volt. A tágabb régió - NB II., NB III. - kapusai szinte rettegték a miskei nehéztüzér bombáit, a védők pedig igencsak tartottak a lendületes, fizikálisan bivalyerős bal oldali támadótól.

A fociról szinte mindent tudott, ami még kellő vagánysággal is társult élvezetes játékában. Róla valóban nem lehetett tudni, hogy a következő pillanatban mit “húz elő bűvész cilinderéből” - annyira kreatív, egyben improvizatív volt a játéka -, amellyel szinte őrületbe kergette a mindenkori ellenfelek védelmét.

Sajnos ma már csak az égi pályákon szervezi a játékot korábbi csapattársaival - Goldschmidt Gyulával, Majzlinger “Cibullal” -, az egykori bajai focistákkal. Közel húsz mérkőzés jutott számára a legmagasabb osztályban, ahol a Mezey György edzette MTK-WM-ben játszott olyan társakkal, mint Boda Imre, Borsó János, vagy Fülöp Feri.
Máté fia büszke lehet az apjára, hiszen “Imó” többek között az MTK, a Fradi, majd az Eger vagy a Baja és a Miske legendás focistája volt, sőt olyan klubban töltött el két szezont (‘79-’81), ahol már az ő idejében is húszszoros bajnok, és több mint tízszeres Magyar Kupa győztes volt csapata az MTK, és akinek olyan elődei voltak, mint a 379 alkalommal pályára lépő Sándor “Csikar” vagy a klub legtöbb gólt jegyző játékosa, Hidegkúti Nándor, aki a mindenkori ellenfelek kapusainak 222-szer köszönt be.

Mindössze 66 év jutott számára. Nyugodjék békében!

 

Erről is tudnia kell