A Szentháromság téren rendezik az adventi programokat

November 20-án, sajtótájékoztatón ismertették az adventi időszak városi programjait. Dr. Filvig Géza polgármester és Zsikó Zoltán, a KIKK ügyvezető-igazgatója a városházán számolt be a korábbi éveknél is színesebb, tartalmasabb programokat kínáló rendezvénysorozatról, melynek a sétálóutca helyett a Szentháromság tér ad majd otthont.

A sajtótájékoztatón a megjelenteket dr. Filvig Géza polgármester köszöntötte, aki Zsikó Zoltánnal, a Kalocsai Innovációs és Közművelődési Központ ügyvezető-igazgatójával ismertette a következő időszak városi programjait. A polgármester kiemelte: nagyon fontosnak tartják, hogy Kalocsa lakossága érzékelje, ebből a meghitt ünnepből a város is kiveszi a részét. Feldiszítik a közterületeket, valamint az ünnepi műsorok is ennek jegyében szerveződnek. Hozzátette, az új helyszín, a főszékesegyház körüli terület azért is szerencsés, mert a látogatókat a közeli művelődési ház fogja kiszolgálni. A korábbi évek programelemei, Mosolygömb gyűjtés, a forraltborozás, teázási lehetőség a Szentháromság téren is biztosítva lesz, a Vagyon Kft. munkatársai pedig már megkezdték a városban a különböző díszítő elemek kihelyezését, akiknek munkájáért köszönetét fejezte ki dr. Filvig Géza.

A városvezető beszédét követően Zsikó Zoltán ismertette a részletes programot. Mint elmondta nagy energiát fektettek abba, hogy az ünnepi időszakban mindenki megtalálja a kedvére való programot. Lényeges, hogy mind a négy adventi hétvégén, az utolsónál vasárnap helyett szombaton gyullad fel az adventi gyertya lángja, köszöntők és kulturális programok kíséretében. December hatodikán pedig a Mikulás is megérkezik Kalocsára!

 

 

Erről is tudnia kell