2025 második felére készülhet el a Lurkópalota bővítése

550 millió forintból valósulhat meg a Lurkópalota bővítése, melynek kivitelezési szerződését április 11-én a városházán írta alá dr. Filvig Géza és Szabó László. Városunk polgármestere és a kivitelező Generál Kft. ügyvezető-igazgatója április 17-én sajtótájékoztatón ismertette a beruházás előzményeit és részleteit.

A sajtótájékoztatón a megjelenteket dr. Filvig Géza köszöntötte, aki kiemelte: a TOP Plusz pályázaton 550 millió forint támogatást nyert városunk önkormányzata, amelynek köszönhetően folytatni tudják a Petőfi utcai tagóvoda bővítését.

Dr. Filvig Géza rámutatott: a fejlesztés megvalósulásával át tudnak költözni az Ifjúsági Házból gyermekek, a megújult Ifjúsági Házat pedig  birtokba vehetik a néptáncosok. A polgármester kiemelte azon törekvéseiket is, mellyel szeretnék vonzóvá tenni Kalocsát a családok számára, amelyhez hozzátartozik az óvodai színvonal emelése és játszótér-fejlesztés is.

Ezt követően Szabó László, a Generál Kft. ügyvezető-igazgatója vette át a szót, aki elmondta, vállalkozásuk elég kiélezett versenyben nyerte el ezt a beruházást. Mint felidézte, az első ütem nyílt közbeszerzési eljárását is sikerült megnyerniük, amelynek tapasztalatait be tudták építeni ajánlatukba.

 

 

Erről is tudnia kell