Fizikailag is összeért a Kalocsa-Paks Duna-híd

Fizikailag is összeért a Kalocsa-Paks Duna-híd, ezzel egy újabb fontos állomásához érkezett a hatalmas jelentőségű, térségünk jövőjét is meghatározó beruházás. Mindezt személyesen tekinthette meg városunk polgármestere, dr. Filvig Géza, aki a bejárás során a Kalocsa Televíziónak elmondta: az épülő Duna-híd óriási lehetőség Kalocsának.

Már távolról nézve is tekintélyt parancsoló a Kalocsa-Paks híd, hazánk 20. Duna-hídja, amelynek két oldala immáron fizikailag is összeért – mindezt személyesen tekinthette meg Kalocsa polgármestere, aki történelmi pillanatnak nevezte az eseményt a január 12-i bejárás alkalmával. A polgármester kiemelte: a hídnak köszönhetően Kalocsa pár percnyi távolságra lesz az M6-os autópályától, így az országos közlekedési hálózatba való becsatlakozás sokkal könnyebbé válik, sokkal jobb infrastruktúrával fog rendelkezni városunk. 

Mint aláhúzta, nagy lehetőség ez a kalocsai embereknek, a vállalkozóknak, és az új munkahelyek tekintetében is, továbbá a városi lehetőségek is kinyílnak a dunántúli lakosok, a dunántúli térség előtt.

 

 

 

Erről is tudnia kell