Harmincéves a Mozgáskorlátozottak Egyesülete

Jó hangulatban, ebéddel és zeneszóval, egy rendhagyó közgyűlés keretében ünnepelte harmincéves fennállását a Mozgáskorlátozottak Kalocsa és Vidéke Egyesület Meszesen, május utolsó napján.

A meszesi Juca Néni Csárdájában megrendezett ünnepi közgyűlésen az egyesület elnöke, Molnár István köszöntötte a megjelenteket és idézte fel az elmúlt harminc év meghatározó eseményeit, akitől megtudtuk, az évi rendes közgyűlésüket annak kötelező napirendi pontjaival korábban megtartották, így a május 31-i alkalom kifejezetten az ünneplésre, a mulatságra szolgált. 

A jeles alkalmon Molnár István köszöntötte és megajándékozta az alapító tagokat és kis ajándékokkal kedveskedett azoknak is, akik segítik elnöki munkájában. A rendezvényen jelen volt városunk polgármestere, dr. Filvig Géza is, aki a 30. évforduló emlékére egy kalocsai motívumokkal díszített porcelántányért adott át az elnöknek, aki több mint húsz éve vezeti az egyesületet, melyet dr. Kornó Etelka alapított. 


Az ünnepség délutánba nyúlóan is folytatódott a meszesi Duna-parton, a hangulatról ekkor már Balaton László gondoskodott.

Erről is tudnia kell